PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=505004}

Wasza wysokość

Your Highness
2011
5,5 27 tys. ocen
5,5 10 1 27018
4,3 19 krytyków
Wasza wysokość
powrót do forum filmu Wasza wysokość

film dla fanów odcinania penisów i jedzenia kup

ocenił(a) film na 7
yeticzek

no popatrz, właśnie z powodu takich wpisów krążyłam wokół tego filmu parę miesięcy
ale wspaniała obsada kusiła, kusiła i w końcu skusiła

zaakceptowałam konwencję i bawiłam się przednie
dobre aktorstwo, sympatyczna historia, kostiumy, scenografia, muzyka, efekty - wszystko zadowalające (co najmniej)
świetna kpina z różnych filmowych kalek - muszę teraz chwilę odsapnąć, żeby być w stanie obejrzeć jakikolwiek film fantasy (bardzo lubię), inaczej się ugotuję podczas pierwszego standardowego kliszowego dialogu

co poniektórzy marudzą, że gniot, ale w jakim gniocie są tak wyraziste, kompletne postaci? np. wspaniały Courtney
uważam, że to całkiem inteligenty łamacz filmowych schematów, a nie "pusta komedyjka"
"sprośność" nie musi być wulgarna - ta tutaj była komiczna, tak zamaszyście wzięta w cudzysłowie, że nie poczułam się zniesmaczona
paradoksalnie - z tego filmu bije ciepła sympatyczna atmosfera, taki zdeformowany klimacik kina familijnego, do tego szczypta molestowania, zoofilii - tu mam problem z Minotaurem, bo nie wiem do jakiej kategorii zaburzeń zaliczyć spółkowanie z postacią mityczną - odjazd

i spoiler:

i Boremont tak ślicznie umarł

ocenił(a) film na 3
iwonrud

głęboka interpretacja... powiedziałbym nawet- nadinterpretacja :D

ocenił(a) film na 7
yeticzek

no coś Ty, nawet nie zaczęłam interpretować :)