PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622808}

Weekend z królem

Hyde Park on Hudson
2012
5,5 6,5 tys. ocen
5,5 10 1 6463
4,5 8 krytyków
Weekend z królem
powrót do forum filmu Weekend z królem

Ciekaw jestem

ocenił(a) film na 7

Czy ten film to moze byc zyciowa rola Billa, taka na pierwszego oscara ? Czesto tak jest ze wlasnie
polityczne/historyczne filmy wtedy sa doceniane przez Akademie a aktorzy wspinaja sie na poziom
olimpijski ..

ocenił(a) film na 6
tyciu

recenzje filmu są słabe, brak nominacji do SAG i innych nagród przekreślają szanse na Oscara, jedynie jest jakaś szansa na Globa.... niestety, a liczyłem bardzo na ten film ze względu na Billa, Linney i Colman.

ocenił(a) film na 7
Robertul

Wlasnie wczoraj obejrzalem Billa u Lettermana ( z 6 grudnia) i tez ten temat sie tam pojawia. Co to jest SAG ?

Ja tam czekam na to, gdzies mam recenzje. Oscara powinien dostac za Miedzy Slowami juz

ocenił(a) film na 6
tyciu

SAG to AMERYKAŃSKA GILDIA AKTORÓW FILMOWYCH, ich nominacje często są wyznacznikiem Oscarów. Aktor który ma nominacje do SAG zawsze zdobywa Oscara. Jedyną aktorką bez nominacji do SAG a która zdobyła Oscara była Marcia Gay Harden.

Jeśli chodzi o Oscara dla Murraya to jego roli jeszcze nie widziałem(wkrótce nadrobię), ale miał mega mocnych przeciwników Sean Penn i Ben Kingsley stworzyli wybitne kreacje i trudno było ich przebić. Dokładnie ocenię jak zobaczę Murraya :)

ocenił(a) film na 7
Robertul

OK juz wszystko wiadomo, chyba nawet nikt nie zwrocil uwagi na ten film przez Lincolna.

ocenił(a) film na 6
tyciu

słabe recenzje filmu niestety...

ocenił(a) film na 7
Robertul

A premeira obu tych filmow 1 Lutego to chyba nie jest przypadek ..