Wichry namiętności

Legends of the Fall
1994
7,7 102 tys. ocen
7,7 10 1 101865
6,4 25 krytyków
Wichry namiętności
powrót do forum filmu Wichry namiętności

może mi streści ten film od początku do końca. Słyszałam o nim i czytałam opisy w FILMWEBIE, ale może ktoś go oglądał, wie więcej i zachciał mi go opisać?

OLUNIA16

Tristan, Alfred i Samuel są bracmi- mieszkaja w piekniusim domu (bo tak w filmie to wygląda=) z ojcem. Samuel poznaje Susann z która miał zamiar sie ożenic ale razem z bracmi wyruszył na wojne gdzie zginał. Tristan był przekonany, ze to z jego winy bo nie potrafił sie nim zajać.
Alfred wrócił do domu i razem z Susann chcieł ułozyć sobie zycie, tyle ze Susann wolała Tristana, który został na wojnie.
Kiedy wrócił wszystko sie wyjasniło bo Susann w końcu była z facetem, którego kochała. Po jakimś czasie tristan stwierdził,ze musi wyjechać, zaczął podrózować- pisał listy do ukochanej ale w ostatnim napisał, ze ich miłość umarła i ma wyjśc za innego męzczyzne.
Tym męzczyzna był jego brat Alfred, który został urzednikiem przez co został przeklety przez ojca.
Kiedy Tristan wrócił z wyprawy zastał schorowanego ojca i zaniedbany dom. Dowiedział sie o małżeństwie swojej ukochanej.
W jego rodzinnym domu mieszkali również pracownicy i młoda dziewczyna.
Isabel II z którą Trsitan wział ślub i miał dwójkę dzieci z których jedno- chłopczyk- nazywał sie Samuel. cdn :D

mmiedzius

Susann wiedzac, ze nie może mieć szczesliwej rodziny ( nie mogła miec dzieci) popełniła samobójstwo natomiast żone Tristana zabili urzednicy.
Alfred powrócił do łask ojca kiedy uratował zycie swojemu bratu.
Po tych wszytskich zdarzeniach Tristan znów wyruszył w świat a swoje dzieci powierzył bratu Alfredowi.
W filmie powiedziane jest, ze nikt nie wie co z nim sie stało ale jest pokazana scena jak ginie w walce z niedziwedziem.
Historia z mieskiem jest ciekawsza bo juz na początku była wzmianka coś o tym.
Mi film bardzooo sie podoba i polecam choc z tych moich opowiesci może to tak wcale nie wygladac:)