Ale film jest parodią Romea i Julii oraz Pięknej i Bestii, nie ma nic wspólnego ze zmierzchem z którym jest porównywany.
Szekspir się przewraca w grobie z prędkością turbiny rakietowej. Gdzie wy w tej...pierdółce zobaczyliście parodię Romea i Julii czy Pięknej i Bestii? Co wy ćpacie? to najwyżej jest parodia Zmierzchu kolejna z kolei...Ale nie Piękna i Bestia czy Romeo i Julia.
Dobra...może Pięknej i Bestii, ale WYŁĄCZNIE z tytułu; Dziewczyna średniej urody i potwór. Ale w ten sposób można porównać jeszcze: Spidermana, Hulka, Motomyszy z Marsa, Zmierzch i pare tego typu rzeczy.
Romea i Julii się tam nie dopatruję. Nie wmówicie mi chyba, że wam się kojarzą dwie wrogie rasy z dwoma wrogimi klanami.
łahahahhaha zombie miała na imię,niby R..a dziewczyna Julie...
A wszystkie imiona,które Julie wymieniała na R nie pasowały,więc rejczel Romeo pasowało -.- I bardziej to do Julki i Romea podobne niż do kiczowatego Zmierzchu ;//
PARODIE ZMIERZCHU TO TY MASZ W DOMU!? ja nie widzę w tej 'pierdółce' parodii Zmierzchu ;//
Dziecko do książek siadaj, bo jutro szkoła a nie wysilaj się na...myślenie i porównanie. Gdybyś choć odrobinę znalała Romea i Julię to byś się ze wstydu spaliła widząc tak żałosne porównanie. Poza tym Julia w oryginale to nie JULIE a JULIET. A chłopak mógł mieć na imię Ronald, Roy, Randy, Randall, Robert, Ramin etc etc etc. Co to za porównanie w ogóle? Inicjały podobieństwem? Co za poziom...Zamiast oglądać takie bzdury, weź się do czytania. Będziesz coś wtedy sobą reprezentować.
Obawiam się, że w domu to ty co najwyżej masz pariodę myślenia.
Hmm...ogólnie uważam że najwyraźniej mam tu do czynienia z ludźmi których intelekt pozostał na etapie gimnazjum (lub po prostu są gimanzjalistami) i to nie dlatego że wypowiadają swoje zdanie (bo może rzeczywiście się myle) ale wrzucają na siebie podnosząc swoje wybujałe ego zapominając że jesteśmy na witrynie związanej z filmem a nie samosi czy innej stronie dla głupich nastolatków. Przytoczę tu kilka fragmentów związanych z R & J oraz Piękną i Bestią, ale dalej z wami nie zamierzam dyskutować bo z dziećmi rozmawiać nie będe (jeszcze o pedofilie w necie mnie oskarżą)
Romeo i Julia:
1.Bohaterka -Julie, Zombie- R.
2.Scena z balkonem- nic dodać nic ująć
3.Dwie zwaśnione strony
Piękna i Bestia:
1.Potwór i młoda dziewczyna
2.Pocałunek zamieniający zombiaka w człowieka
3.Miłość między zombie a człowiekiem ożywia inne bestie (metafora od przemiany zaklętych przedmiotów w ludzi)
4.Bitwa między zombie a szkieletami (metafora "domu" bestii walczącego z rozwścieczonym tłumem)
5.R. więzi Julie w samolocie, Bestia robi to w zamku
6.Początkowo Julie boi się R. z czasem czuje do niego sympatie
7.Julie ucieka od R. który jest w niej zakochany
akurat nie chodziło mi o Ciebie, przez przypadek zahaczyłem o Twój post (choć ilość wypowiadanych bluźnierstw w jednym zdaniu nie świadczy raczej najlepiej o człowieku- ale to akurat moja osobista uwaga)
To na drugi raz patrz co odhaczasz i gdzie....a co miałam pozwolic zebys mnie moze wyzywał??!! Hahhaa, chyba na głowe upadłeś. To moja sprawa czy wypowiadam bluźniertwa czy nie... -.-
Już nie ważne, skończyłem swoją rozmowę w tym temacie (chyba że ktoś będzie chciał porozmawiać o filmie
Oczywiście, że tak, masz jakieś problemy z psychiką, skoro nie uznajesz, że komuś Twój "słitaśny" film się może nie podobać.
'dla głupich nastolatków'-super,po prostu masakra
Raczej ty intelektem nie świecisz
'Dorosły' się znalazł ; /// -.-
W innym przypadku poprosiłbym Cię o uzasadnienie swojej oceny dotyczącej mojej osoby, jednakże z filmem ma to tyle wspólnego co nic, dlatego też naprawdę nie obchodzi mnie to co o mnie sądzisz. A jeżeli Cię w jakiś sposób uraziłem, jest mi z tego powodu strasznie wszystko jedno.
To nie parodia! Dla mnie to nawet lepsze niż Romeo i Julia.
O to podobieństwa których ty nie widzisz
1.Bohaterzy maja podobne lub takie same imiona. Np. Julia, R (możliwe że ma na imię Romeo), Marco (Podobne)
2.Dwie nienawidzące się rodziny
3.R jest romantykiem jak Romeo
4.Scena z Balkonem - Halo?!
5.Pocałunek w wodzie!
Więcej mi się nie chce wypisywać
Przykro mi ale ten film to Zmierzch i owszem zawiera celowe nawiązania do Romea i Julii.
Wypraszam sobie, wyraziłem tylko osobiste odczucie. Przymknąłem oko na tych samych twórców, i nastawiłem się na coś innego niż Zmierzch. Niestety ta sama historia i ten sam poziom, zawiodłem się. To tyle z mojej strony opuszczam temat bo wiem, że przez Twoje dziecinne wypowiedzi dyskusji tutaj nie odbędę. Dziękuję dobranoc.
Zdajesz sobie sprawe, ze ten tekst o pustym łbie, podpada już pod paragraf prawny? I jako informatyk mowie ci - usuniecie konta z fb nic by ci nie dalo. Wiec sie hamuj.
Balkon i co? Kiedy ja wyszłam do mojego chłopaka czy męża na balkon to też była scena z Romea i Julii? Nie doszukujesz się tam znaczeń na siłe? Z tą smarkatą patologią rozmawiać nawet nie będę. Na szczęscie to nie ja odpowiadam za wychowanie takiej...Same siebie reprezentują za pare lat jak zmądrzeją - będzie im wstyd takich zachowań.
Ja z kolei nie wiem skąd Twoje zażenowanie?
Szczerze mówiąc nie sądzę aby te "drobne" (lub nie) nawiązania do "Romea i Julii" w tym filmie w jakiś sposób urażały to dzieło, a tym bardziej godziły w samego autora..
Film nie jest arcydziełem i nawet nie po to został stworzony, żeby nim być, ale to nie zmienia faktu, że naprowadza widza na ten trop i na pewno nie jest to przypadkowe. To nie jest żadna kolejna ekranizacja "Romea i Julii" więc taka krytyka jest bezmyślna.
Jestem zażenowana zachowaniem tych dzieci powyżej. Nie wiem czy ktokolwiek je wychowuje. Szczerze to wątpie.
Ja się zastanawiam z kim ja żyje. Jak ja miałam naście lat, to dzieciaki więcej sobą reprezentowały. Jakąś kulturę osobistą i coś w głowie, bo teraz to tylko siano i gówno.
Gdzie tu się dopatrzyłaś obrażania ciebie? Właśnie ciebie? Nie ma czegoś takiego.
Nie padł twój nick, nie padł zwrot mówiący o tobie. To ogólne stwierdzenie.
To ze ty sie z nim identyfikujesz to twoj problem - O tobie nie napisalam slowa. Typowa przedstawicielka lat nastu z brakiem umiejetnosci czytania ze zrozumieniem.
Jedyna nadzieja w tym, że jak gównażeria podrosnie za pare lat i zmądrzeje, to pomysla ze wstydem 'jakim ja debilem bylem!'
Ale w dobie dzisiejszej cyfrazacji, internetu, trollingu i calkowitego braku rozumu i chocby malej umiejetnosci czytania...zaczynam watpic.
to parodia wszystkiego, cyrk; punkty odniesienia można znaleźć na każdym kroku nie tylko w literaturze, ale w grach, na podstawie których robione są filmy....trochę humoru...żadnej klasy, ale można obejrzeć bo jest ubaw.
Ty oceniłaś ten film na 10/10, a od zmierzchu różni się tylko oprawą wizualną. Wampira zastępuje tępy truposz, a Bellę - inna Bella. Dalej to ta sama kiczowata historia.
Jak widzisz, oburzyłeś małoletnie trolle, co czytają Bravo Girl i mają pokoje obwieszone króliczkami i Edwardzikiem Cullenkiem.
A niedługo i trupem x)
To ciekawe, że pomimo całodziennego siedzenia na facebook'u i bestach (ich główne źródło wiedzy) znalazły też czas i na ten portal.
Widocznie Facebook ma limit na debilne, śłit focie w lustrze z błyskiem flashu, albo była wywiadówka i mama zabrała cyfrówke
Acha? Po pierwsze:nie czytam Brava i tego czegoś drugiego po drugie nie siedze cały dzień na necie...więc po co się wypowiadasz na mój temat skoro nic o mnie nie wiesz?
Nic na twoj temat nie mowie dziecino. Idz sie lecz skoro masz kompleksy na swoim punkcie na zmian z rozbuchanym ego. Osobowosc dwubiegunowa jest niebezpieczna.
I naucz sie pisac ze slownikiem albo nie pisz wcale, bo nie potrafisz.
Dziwne abys siedziala caly dzien na necie skoro obowiazek szkolny jest do 18 roku zycia a ty masz okolo 13-14.
Co ty nie powiesz?Może sam/sama masz rozbuchane ego? Bo nawet z 'dziećmi' się kłócisz?
Nie na mój a na czyj?No bo chyba nie na swój,bo przecież ktoś taki jak ty nie może mieć tak złego zdania o sobie.
Dukaj dukaj. Moze za pare lat takiego dukania stworzysz jakies konkretne i sensowne zdanie.
Poza tym jak zauwazylas - masz problemy ze soba a ja swoje slowa kierowalam do innej osoby. Tak wiec milcz i idz posluchac Biberka.
Co ma wspólnego ocena z polskiego z dukaniem? W gimnazjum nie trzeba się dużo uczyć żeby ze wszystkiego mieć czwórki i piątki. Wszystko zależy od nauczyciela i szkoły, czasem wystarczy być kompletnym kretynem jedzącym zupę widelcem żeby mieć 5 z polskiego. Ocena szkolna niczym się nie ma do rzeczywistych, nabytych umiejętności. Więc się nie ośmieszaj.