4,0 55 tys. ocen
4,0 10 1 54973
2,5 30 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum filmu Wiedźmin

Typowy polski szajs. Żaden aktor nie pasował mi (z wyjątkiem Żebrowskiego). Po prostu bez porównania z grom która jest tak świetna że brak słów. 3/10 za Żebrowskiego (więcej się spodziewał po przeczytaniu książki.)

winters_3

No film porównujesz do gry. Widać jaki znawca. Ja uważam ten film za bardzo dobry. A i pisze się grą a nie grom.

ocenił(a) film na 5
kyrtapek92

"Ja uważam ten film za bardzo dobry"

różne są gusta i guściki ale widać że nie czytałeś książki. Zresztą, nawet jeśli nie czytałeś to napewno widziałeś np. odcinek serialowy ze strzygą(jesli nie to polecam bo jest przesmieszna), czy smoka ktory wygladal jak narysowany w paincie. Postaci nie byly nawet w polowie takie jak powinny byc(oprocz wiedzmina),walki byly nadzorowane przez PijanegoMistrza Aikido tak mi sie zdaje.

Film wyszedl chyba w najgorszym dla siebie czasie i szkoda mi Żebrowskiego bo gdyby remake robili to pewnie juz nie zagra:/ Nikt nie wzial sie na powaznie za to i kicha wyszla.

ocenił(a) film na 6
winters_3

Typowy polski szajs???

A gre to niby kto zrobil, NIemcy!?

ttt1941

I to popieram. Połowa Polaków potrafi, a druga to ciumoki (określeń juz mi brakuje, ale wiadomo o co biega...). Ci pierwsi robią ci drudzy oceniają, tym pierwszym słów brakuje i się zniechęcają. A Polak potrafi i można zrobić, poczekajcie z 5 lat to ja tam wyskoczę i zrobię ekranizacje całej sagi w 8 częściach. Harry i LOTR nie podskoczy xD. Oczywiście joke, za filmy się nie chce płacić, tylko piraty i nasi nie mają kasy! No prócz hamerykanskih. Tych można tylko okradać.

ttt1941

Komentarze są na temat filmu a nie gry ... a co ma jedno do drugiego ?
To że Polacy zrobili świetną grę świadczy o tym że się na tym jednak znają (może nieliczni ale jednak), choć ma się to nijak do tego że o filmach fantasy nie mają pojęcia ^^.