Jeśli istnieje jakiś powód dla którego mam się modlić to chyba tylko to, aby Hollywood wyraziło chęć nakręcenia ekranizacji wiedźmina!! Dajcie Polakowi z pomysłem takie pieniądze jak mają w Ameryce na film a powstanie arcydzieło fantasy! !
Pieprzyc film , niech HBO zrobi serial w tym stylu i bedziemy mieli perelke!!! http://www.filmweb.pl/serial/Gra+o+tron-2011-476848#
zgadzam się z tobą, serial zrobiony przez HBO: tak, film przez amerykanów: nie, bo na 99% byłby to przerost formy nad treścią.
Animacja bedzie samym w sobie przerostem formy nad trescia, chyba ze conajmniej tak dobra jak Final Fantasy - niby animacja a oglada sie jak film :) Zreszta jest wiele takich produkcji. Animacja ZA! Film .. heh .us a bo co .pl nie potrafi ?
Scenarzysta fose wzial, potem zaczal pic ... :D Kwestia czasu, ostatnio produkujemy takie dno, ze ktos sie w koncu za to kino wezmie u nas tez :) Oby, jesli nie - to zachodnia produkcja wykorzysta ten temat, a jest co wykorzystac :)
Hollywood to dzielnica Los Angeles,
także bardzo wątpię, aby wyrazili chęć nakręcenia Wiedźmina, nawet pomimo Twoich modlitw.
Poza tym same chęci nie wystarczą, musieliby jeszcze zdobyć zgodę od Sapkowskiego.
Również jestem za serialem, a to z tego względu że trudno upchnąć 7 tomów w filmie, nawet gdyby zrobili trylogie wiedźmina to i tak połowa zostanie pominięta.
a co do samej ekranizacji wiedźmina w nowym wydaniu, to jak na moje oko, pomysł iście zajebisty. Jak na mój gust to Tolkien przy Sapkowskim może się schować do szafy tak więc gdyby zrobili serial lub w gorszym wypadku trylogie i tego nie spieprzyli, czyli na pierwszej linii postawili by treść, fabułę to mieli by serial/film z serii GALAKTYCZNIE DOBRE GÓWNO