Możecie mnie zjechać, tak jak jedziecie na to, że to polski film (oczywiście holiłud zrobiłby wszystko lepiej) ale dla mnie, fana książki i gry film jest swoistym dopełnieniem. Pierdzielicie, że słaba gra aktorska itp, ale np. muzyka w wykonaniu Zamachowskiego i w ogóle jego gra dla mnie jest świetna :) Moim zdaniem i tak to odbieram tutaj chodzi o pewien fantastyczny klimat "wiedźmiński" - w tym wypadku gdzieś mam grę aktorską... Pozdrawiam fanów ASa i Geralta :)
Owszem do książki ani gry nie powinno się go w ogóle porównywać, ale jako fan mogę sobie usiąść w fotelu i z ciekawością obejrzeć...
Zgadzam się. Film jest fajny, bo jest właśnie taki, jaki jest. Nie zniosłabym Geralta mówiącego po angielsku i wspaniałych efektów specjalnych. Wszyscy przyzwyczaili się do tak dopracowanych filmów i dlatego to tak ich razi, a mnie w jakiś sposób urzeka jego przaśność. :)
film jest kiepski nie chodzi o efekty,bo smok mi się podobał,a gumowe potworki za Godzillę chodził facet przebrany w kostium i wszystkim się podobał jednak to nie to czego fani oczekiwali
Współczuję Ci braku wyobraźni jeśli tak obrazowałeś sobie to co przeczytałeś w książce... Dla mnie jest to profanacja i maximum niewykorzystanego potencjału. Ale takich tematów pewnie tutaj dostatek. W każdym razie nie odbieraj mnie źle bo to tylko moja opinia.
Sagę przeczytałem 2 razy, a niektóre ulubione fragmenty po kilka. Pierwszy raz za dzieciaka ok. 13 lat, a drugi niedawno. Film obejrzałem grubo po pierwszym przeczytaniu, a z moją wyobraźnią wszystko w porządku, tak więc przedstawienie filmowe nie miało na mnie żadnego wpływu.
Z przykroscia przylaczam sie do widzow, ktorzy nie dali 10/10. Ksiazki wspaniale, nawet jak sie troszke ciagna; gry nie znam, slyszalam, ze tez niezla. Film mi troszke zajezdzal teatrem telewizji i mimo, ze po angielsku tez bym Geralta nie zniosla, to jednak sporo brakowalo do 10. Dobrze, ze nie brakuje rubasznych odzywek w naszym pieknym jezyku:)
Zdajesz sobie doskonale sprawę ,że książka jest wspaniała więc tym bardziej moje zdziwienie ,że ten obraz Cię satysfakcjonuje... wnioskuje po Twojej ocenie. Masz oczywiście do tego prawo i nic mi do tego. Mamy tylu zdolnych grafików tworzących magiczne obrazy ,które technicznie mogą konkurować śmiało z tym co się robi na zachodzie. Ale moje gadanie, tak jak i narzekanie innych to w tej chwili musztarda po obiedzie.
DLA MNIE NIESTETY ŻENADA!!!!! żadna gra aktorska fakt poza jaskrem. zero klimatu i jak na mój gust film odwalony byle jak nawet jak na polskie realia. nie wspominam o fabule bo żal........... nie czekam na drugiego władcę pierścieni ale można było to zrobić lepiej
Tom a ja mam respekt dla Ciebie - powiedziałeś to co myślisz, a nie to co inni, krytykanci, wiecznie niezadowoleni. pzdr