4,0 55 tys. ocen
4,0 10 1 54974
2,5 30 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum filmu Wiedźmin

Możecie mnie zjechać, tak jak jedziecie na to, że to polski film (oczywiście holiłud zrobiłby wszystko lepiej) ale dla mnie, fana książki i gry film jest swoistym dopełnieniem. Pierdzielicie, że słaba gra aktorska itp, ale np. muzyka w wykonaniu Zamachowskiego i w ogóle jego gra dla mnie jest świetna :) Moim zdaniem i tak to odbieram tutaj chodzi o pewien fantastyczny klimat "wiedźmiński" - w tym wypadku gdzieś mam grę aktorską... Pozdrawiam fanów ASa i Geralta :)

Tom_Foss

Pomyłka 8/10...

ocenił(a) film na 1
Tom_Foss

>zieeeew<

Tom_Foss

moim zdaniem akurat tego właśnie klimatu wiedźmińskiego w tym filmie zabrakło.

marmelech

Owszem do książki ani gry nie powinno się go w ogóle porównywać, ale jako fan mogę sobie usiąść w fotelu i z ciekawością obejrzeć...

ocenił(a) film na 2
marmelech

mi kompletnie brakowało wiedźmińskiego klimatu.

ocenił(a) film na 7
Tom_Foss

Zgadzam się. Film jest fajny, bo jest właśnie taki, jaki jest. Nie zniosłabym Geralta mówiącego po angielsku i wspaniałych efektów specjalnych. Wszyscy przyzwyczaili się do tak dopracowanych filmów i dlatego to tak ich razi, a mnie w jakiś sposób urzeka jego przaśność. :)

użytkownik usunięty
Tom_Foss

film jest kiepski nie chodzi o efekty,bo smok mi się podobał,a gumowe potworki za Godzillę chodził facet przebrany w kostium i wszystkim się podobał jednak to nie to czego fani oczekiwali

użytkownik usunięty

dodam jeszcze,dwa słowa Michay Bay i mamy film o jakim się filozofom nie śniło

Tom_Foss

Współczuję Ci braku wyobraźni jeśli tak obrazowałeś sobie to co przeczytałeś w książce... Dla mnie jest to profanacja i maximum niewykorzystanego potencjału. Ale takich tematów pewnie tutaj dostatek. W każdym razie nie odbieraj mnie źle bo to tylko moja opinia.

Midnight_Walker

Sagę przeczytałem 2 razy, a niektóre ulubione fragmenty po kilka. Pierwszy raz za dzieciaka ok. 13 lat, a drugi niedawno. Film obejrzałem grubo po pierwszym przeczytaniu, a z moją wyobraźnią wszystko w porządku, tak więc przedstawienie filmowe nie miało na mnie żadnego wpływu.

ocenił(a) film na 5
Tom_Foss

Z przykroscia przylaczam sie do widzow, ktorzy nie dali 10/10. Ksiazki wspaniale, nawet jak sie troszke ciagna; gry nie znam, slyszalam, ze tez niezla. Film mi troszke zajezdzal teatrem telewizji i mimo, ze po angielsku tez bym Geralta nie zniosla, to jednak sporo brakowalo do 10. Dobrze, ze nie brakuje rubasznych odzywek w naszym pieknym jezyku:)

Tom_Foss

Zdajesz sobie doskonale sprawę ,że książka jest wspaniała więc tym bardziej moje zdziwienie ,że ten obraz Cię satysfakcjonuje... wnioskuje po Twojej ocenie. Masz oczywiście do tego prawo i nic mi do tego. Mamy tylu zdolnych grafików tworzących magiczne obrazy ,które technicznie mogą konkurować śmiało z tym co się robi na zachodzie. Ale moje gadanie, tak jak i narzekanie innych to w tej chwili musztarda po obiedzie.

Tom_Foss

DLA MNIE NIESTETY ŻENADA!!!!! żadna gra aktorska fakt poza jaskrem. zero klimatu i jak na mój gust film odwalony byle jak nawet jak na polskie realia. nie wspominam o fabule bo żal........... nie czekam na drugiego władcę pierścieni ale można było to zrobić lepiej

Tom_Foss

Tom a ja mam respekt dla Ciebie - powiedziałeś to co myślisz, a nie to co inni, krytykanci, wiecznie niezadowoleni. pzdr

Tom_Foss

Mnie też się podobało :)