4,0 55 tys. ocen
4,0 10 1 54973
2,5 30 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum filmu Wiedźmin

Książka a film

ocenił(a) film na 1

Czytałem całą sagę Sapkowskiego o Wiedźminie i polecę ją KAŻDEMU, grałem w Wiedźmina i polecę go KAŻDEMU, a w szczególności fanom RPG, bo Witcher to arcydzieło RPG. Ale filmu nie polecam nikomu, to jest jakieś nieporozumienie. Brak najważniejszych faktów z książki, pomieszane wątki ogólnie DNO. jedyny plus to Dobra muzyka Grzegorza Ciechowskiego i chyba to jedyny plus tego filmu, lecz to zupełnie za mało. 1/10

strom1

mądrze gada. polać mu

ocenił(a) film na 1
Chrzan

Tragedia to mało powiedziane.

użytkownik usunięty
strom1

Za takie spier...lenie tak wspaniałej książki, to powinno się pod sąd postawić cholernych, polskich niedojdów mających się za wielkich aktorów i reżyserów.

ocenił(a) film na 2
strom1

Jeżeli chodzi o aktorów to według mnie było całkiem znośnie może poza aktorką grającą Ciri(tragedia). To czego w tym filmie zabrakło to fundusze na ekranizację. Zrobić film na podstawie takiej książki jaką jak Wiedźmin jest bardzo trudno zarówno jeżeli chodzi o opowiadania - bo chcąc zekranizować je dobrze trzeba by każdemu poświęcić dobre półtorej godziny - jak i sagę - tutaj do każdego tomu to dwu godzinny film by był zbyt mało. Może kiedyś weźmie się za to reżyser z odpowiednimi funduszami ale jak już mówiłem dobra ekranizacja sagi jest według mnie prawie niemożliwa.