To jest logiczne, że reżyser nie może ująć wszystkich wątków w adaptacji. Oburzacie się, że nie jest zgodne z książkami. To zostało nakręcone na podstawie opowiadań Sapkowskieg. Dlatego nie można nazwać tego ekranizacją. Nie wszystko musi się zgadzać. Żebrowski jest genialny, klimatyczne stroje i na rok 2001 efekty nie są złe. Nawet muzyka była przyjemna dla ucha. Nie rozumiem tej oceny. Nie czytałam Wiedźmina i może dlatego inaczej postrzegam film. Powiem szczerze, że nawet się cieszę. Kto chce niech oglądnie i nie zwraca uwagi na ocenę.
Właśnie kłopot w tym, że źle podeszli do tematu - zrobili film, kóry jest ekranizacją tylko kilku opowiadań. No i się pogubili, tak jak widzowie. Serial jest lepszy, bo faktycznei stawia na fabułę i ma ręce i nogi.
Powiem po swojemu.Mnie sie film tez bardzo podobal bo ma niesamowity klimat ,wspaniala muzyke i przedewszystkim Zebrowskiego ktory pasuje do tej roli jak nikt !.Moze wlasnie to ze nieczytalem ksiazki spowodowalo ze film mi sie spodobal bo podszedlem do niego z przymruzeniem oka i powiem szczerze ze bardzo mi sie podoba.Oczywiscie serial jest duzo lepszy i tez wszystkim polecam.
Dziwne jest tez jedno ze w Wiedzminie naprawde aktorzy sa przeswietni , a jednak ludziom sie niepodoba.
Żebrowski pasował do roli? Według mnie kompletnie nie pasował, a do tego sama postać Geralta jest w filmie żałosna. W tym filmie niemal wszystko jest beznadziejne :)
"aktorzy sa prześwietni"? caly film oglada sie jak niskobudzetowa produkcje klasy B. Gra aktorska? (szczególnie małej Ciri) również tragedia. Stroje charakteryzacja ogólem to wszystko wygląda jak teatr telewizji. A postacie wyglądają jak przebierańce na jasełka. To u mnie za dzieciaka pod blokiem zabawy miały taki sam klimat. Jaskier całe życie w podrózy od karczmy do karczmy a paznokcie czyste jakby dopiero co od manikiurzystki wyszedł. Elfy w lesie wyglądają jak cyganie albo hipisi na żebrach. Przykro przyznać ale film jest poprostu słaby......
Ktoś bardzo chciał go zrobić i zarobić no cóż, wyszlo jak wyszlo