To coś trudno nazwać filmem, to zlepek scen, zmarnowany potencjał praktycznie gotowego
scenariusza, jakim są chociażby opowiadania. Wychwalany Żebrowski w tym filmidle jest
drewniany. Dobrze wygląda na zdjęciach i posterach w filmie ....bieda. Zarówno serial, jak i
wersja kinowa to po prostu zasługuje na kare. Nie wyobrażałem sobie ze można tak
spieprzyć doskonały materiał na kinowa produkcje. Zero klimatu, bezsensowne wstawki odreżyserskie, w takim zestawieniu bardzo kłuje w oczy biedna scenografia i beznadziejne
FX, które w innym przypadku można by jakość zgryźć. Śni mi się czasem hollywoodzka
wersja, jak ktoś tu pisał już, efekciarska z Hugh Jackmanem i Kate B. lub bardziej
wysmakowana z Davidem Boreanazem i....
Widzę, że nie tylko mnie marzy się "hollywoodzka" wersja... No cóż, Żebrowski nawet pasował w roli Geralta, Grażyna Wolszczak jako Yennefer czy choćby Zamachowski jako Jaskier, ale to niestety za mało. Mało też prawdopodobne, że doczekamy się zagranicznej wersji, prędzej zaś kolejnej w wykonaniu polskiej produkcji. Może następnym razem artyści skołują więcej dukatów na film, bo jak napisał towarzysz powyżej, straszna bieda z nędzą... z chęcią dorzuciłbym darowizny do producenckiego mieszka, ażeby i więcej mieli. Całe szczęście, że gra komputerowa uratowała honor wiedźmińskiej sagi. Nieco rozeszła się wieść o Białowłosym na świecie.
Zamachowski w roli Jaska hahahaahah. Cytat z pamięci z książki "Jaskra często mylono z elfem zwłaszcza od kiedy zaczął nosić długie włosy". Gdzie tu uderzające podobieństwo do Elfa? Chyba takiego ostro zapuszczonego:D Cały ten film to nieporozumienie- Geralt cały czas ma minę jakby miał problemy gastryczne, Ciri jest sztuczna, Yen jest sztuczna a o drugoplanowych rolach już nie ma nawet sensu wspominać. Poza tym Wiedźmin wygląda jak jakiś samuraj i walczy kataną (OMG) potwory są sztuczne aż w oczy razi, zamki wcale nie wyglądają królewsko i tylko żal serce ściska, że zmarnowano materiał z którego można by zrobić filmy lepszy niż Władca Pierścieni... No ale może za kilka lat doczekamy się remake w hollywoodzkiej wersji, zwłaszcza jeśli druga część gry osiągnie sukces.