4,0 55 tys. ocen
4,0 10 1 54973
2,5 30 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum filmu Wiedźmin

I bardzo dobrze ze zdecydowalam sie wybrac na Wiedzmina. Nie zaluje tych 20 PLN, tak jak wiekszosc opinii sugeruje. Nie nalezy ten film do elity, ale jednak ma cos w sobie. Podobal mi sie i innym radze tez pojsc i sie przeknac. Bo tak na prawde to kwestia gustu i zobaczenia na punkcie Sapkowskiego. zastanawia mnie czy Ci ludzie kiedykolwiek widzieli film, ktory by ich w 10% usatysfakcjonowal...?!! Bez komentarza...

ocenił(a) film na 1

na własne oczy...
Film satysfakcjonujący? Owszem widzieli. Ci ludzie. Ja też.
Ale widzieli też chałę i kicz. Niedoróbki i kompromisy.
Widzieli muliste dno dna jakim jest "Wiedźmin" Brodzkiego. I jako ilustracja, i jako samodzielny film. Wilczyca i Thais były o wiele lepsze, tworzyły choć jakiś klimat. W "Wiedźminie" błędy wypierane są przez kolejne błędy. Błędy w obsadzie, scenariuszu, scenografii, choreografii itd. itp.. Przykładów wymieniono dość. Nie będę powtarzał.

A film ma w sobie jedynie to, że został nakręcony. To przykre. Oczekiwałem że zostanie schrzaniony jedynie trochę. Niestety, zmarnowano szansę. Mam też nadzieję, że jeśli ktoś twórcom tego filmu da jeszcze kawałek taśmy filmowej to chyba tylko po to żeby zrobili "kopcia".