Oczywiście :) Ale z drugiej strony sukcesy gry Wiedźmin przybliżają nas do porządnej ekranizacji, kiedyś. Byle to nie była siara innego rodzaju - efekciarstwo bez fabuły.
Mam nadzieję, że nie w najbliższym czasie, bo polskie kino nie podoła, a zagraniczne jeszcze nie jest gotowe na Wiedźmina. Nie jest doceniany na tyle żeby wziął się za to np. Peter Jackson, który zrobiłby z tego filmowe dzieło na miarę "Władcy pierścieni". Niech Jackson skończy Hobbity, potem może jakiś kolejny film na podstawie Tolkiena, a jak już to mu się znudzi może zacznie przeszukiwac literaturę fantastyczną w poszukiwaniu czegoś mniej znanego czyli "Wiedźmina":D
Mam nadzieje, że będzie ekranizacja. jestem właśnie po spotkaniu z audiobookiem, co prawda to tylko słuchowisko ale i tak wielkie brawa dla twórców, daje mi to pewną nadzieję ,że nawet w Polsce jest szansa zrobić coś porządnie. Osobiście wolałbym aby powstał dobrze zrobiony serial coś na miarę Spartakusa z zagranicznym kapitałem i aktorami, ale pod Polskim kierownictwem (kogoś kto rozumie nasze baśnie i legendy) Jeśli chodzi o ekranizację z 2001r. to dla mnie bez sensu jest to ,że tak głupio zmieniono książkę zabijając cały klimat akcja pędzi jak szalona a nic się nie dzieje. ogólnie tragedia 2/10