widziałem jedynie fragment i to mi wystarczyło. Mam tylko jedno pytanie- kto przy zdrowych zmysłach dał by rolę Jaskra Zamachowskiemu?! To tak jakby Ben Stiller miał zagrać Conana. W Ogniem i Mieczem już łapałem się za głowę na widok Zamachowskiego- Wołodyjowskiego ale tam jeszcze fizjonomią nawet pasował podczas gdy Jaskier to nie pyzaty kurdupel! Mówcie co chcecie ale moim zdaniem jedynym polskim reżyserem który byłby w stanie poradzić sobie z Wiedźminem jest Roman Polański.
Rzadko aż tak z kimś się zgadzam na tym forum i to we wszystkich aspektach ;))) I też nie dałam rady obejrzeć więcej niż fragment.
Ta postmodernistyczna zabawa słowem jest jednak arcytrudna do sfilmowania i wolę, żeby nikt już lepiej nie próbował - z dobrej literatury rzadko wychodzą dobre filmy.
rzadko bo rzadko biorą się za nie dobrzy reżyserzy którzy znają się na danym gatunku. Dobrym przykładem jest tutaj choćby Władca Pierścieni wyreżyserowany przez Petera Jacksona który na kinie akcji zna się bardzo dobrze i rzadko tworzy słabe filmy. No i nie oszukujmy się bo budżet też ma spory. A przy Wiedźminie zabrakło i reżysera i pieniędzy.