Muszę zdecydowanie zaprotestować przeciwko tzw."Obrońcom jedynego(jakiegośtam)wizerunku Wiedżmina.To kompletna bzdura i totalna porażka!!! Jak można być przeciwko jakiemukolwiek aktorowi,skoro się go jeszcze nie widziało w konkretnej roli.Panikują, a chyba nawet nie widzieli screenów zamieszczonych w necie.Przecież Żebrowski wygląda wspaniale(tylko te włosy wg mnie powinny być białe jak śnieg).Muszę jednak przyznac, iz na samym początku byłem zagorzałym przeciwnikiem pana Żebrowskiego i całej reszty, a to tylko za sprawą opini publicznej i tzw.miłośników Wiedżmina, którzy całkowicie się mylą, i jesli takie jest ich zdanie na temat tej polskiej produkcji, to niech lepiej nie odwiedzają tych stron i po kłopocie... nie przeczę, sam mam kilk zastrzeżeń do filmu:
*po pierwsze Yennefer powinna byc dużo ładniejsza
*o Ciri to nawet nie wspominam
*Krasnoludy maja być niskie , barczyste, brodate i szorstkie
*elfy mają byc piękne, smukłe, mądre i w ogóle (Olbrychski ciekawe?!?!)
*to nie mam byc sielanka i Love Story w jednym, ale porzadna przygodówka i dobre Fantasy
* ciekaw jestem jak zostanie przedstawiona magia przy polskich realiach i możliwosciach
*to ma być film z fabułą i haczykiem, a nie fajerwerki wizualne i SPECIAL EFFECTS jak niektórzy by chcieki (wcale nie na korzyść filmu)
...z niecierpliwością oczekuję i wcale nie załuję, że nie Amerykanie (czytaj Hollywood) wzieli się za ten film.Może i lepiej oprawiliby wizualnie ten film (efekty i takie tam), ale pewnie cały film straciłby duszę, a powstałby "Matrix" i "Star Wars" w jednym (nie mówię , że tych filmów nie lubię) ale nie oto tutaj chodzi prawdziwym MIŁOŚNIKOM, prawda? ...