Osobiście największe rozczarowanie. W ogóle nie odpowiada mi aktorka, którą obsadzono w tej
roli. :/
A efekty... Tego wolę nie komentować. Szkoda, że nikt jak dotąd nie pokusił się o nową, lepszą,
wersję. Gra podobno przypadła do gustu ludziom za granicom, ktoś mógłby wreszcie dostrzec
potencjał w genialnych książkach Sapkowskiego...
Pewnie, że książka przypadła ludziom za granicą do gustu, świadczą o tym nie tylko pozytywne komentarze, ale i nowe wydania tomów i tłumaczenia na kolejne języki. Jednak anglojęzyczna część fanów musi jeszcze poczekać na finał rozgrywający się na splamionych krwią ulicach Rivii, w 2014 roku będą mogli się rozkoszować dopiero " Chrztem ognia". Najlepiej byłoby wysłać książki P. Jacksonowi, żeby się nie nudził po zakończeniu prac nad Tolkienem...
Wolę pana Jacksona, ale także, żeby zrealizował to z polskimi wykonawcami. W przeciwnym razie nie wiem czy udałoby się zachować ten słowiański klimat...
Słowiański klimat i folklor jest jednym z plusów książek i gier o Geralcie z Rivii, co przyznają fani z zagranicy...
No i ja się w pełni zgadzam, ale jak pewnie wiesz, zdanie twórców nie zawsze pokrywa się ze zdaniem fanów. :p
CD Projekt podczas tworzenia gier starał się być jak najbardziej wiernym twórczości A. Sapkowskeigo i to był właśnie klucz do sukcesu. Brodzki ze Szczerbicem poszli na łatwiznę w filmie i serialu... rezultat znamy.
Zgadzam się w 120%. Beznadziejna aktorka i w ohydny sposób kojarząca się z ku... nierządnicą. Najgorsza kandydatka do roli na Yennefer...