4,0 55 tys. ocen
4,0 10 1 54973
2,5 30 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum filmu Wiedźmin

Osobiście największe rozczarowanie. W ogóle nie odpowiada mi aktorka, którą obsadzono w tej
roli. :/
A efekty... Tego wolę nie komentować. Szkoda, że nikt jak dotąd nie pokusił się o nową, lepszą,
wersję. Gra podobno przypadła do gustu ludziom za granicom, ktoś mógłby wreszcie dostrzec
potencjał w genialnych książkach Sapkowskiego...

gogo224

* za granicą, sorry xP

ocenił(a) film na 3
gogo224

Pewnie, że książka przypadła ludziom za granicą do gustu, świadczą o tym nie tylko pozytywne komentarze, ale i nowe wydania tomów i tłumaczenia na kolejne języki. Jednak anglojęzyczna część fanów musi jeszcze poczekać na finał rozgrywający się na splamionych krwią ulicach Rivii, w 2014 roku będą mogli się rozkoszować dopiero " Chrztem ognia". Najlepiej byłoby wysłać książki P. Jacksonowi, żeby się nie nudził po zakończeniu prac nad Tolkienem...

Skandal

Dokładnie, też uważam, że Amerykanie powinni się za to zabrać, skoro Polacy nie potrafią. xP

ocenił(a) film na 3
gogo224

Wolę pana Jacksona, ale także, żeby zrealizował to z polskimi wykonawcami. W przeciwnym razie nie wiem czy udałoby się zachować ten słowiański klimat...

Skandal

Wątpię, żeby się na to zgodzili w Hollywood. ;p Ale byłoby całkiem fajnie. ;)

ocenił(a) film na 3
gogo224

Słowiański klimat i folklor jest jednym z plusów książek i gier o Geralcie z Rivii, co przyznają fani z zagranicy...

Skandal

No i ja się w pełni zgadzam, ale jak pewnie wiesz, zdanie twórców nie zawsze pokrywa się ze zdaniem fanów. :p

ocenił(a) film na 3
gogo224

CD Projekt podczas tworzenia gier starał się być jak najbardziej wiernym twórczości A. Sapkowskeigo i to był właśnie klucz do sukcesu. Brodzki ze Szczerbicem poszli na łatwiznę w filmie i serialu... rezultat znamy.

Skandal

Znamy, chociaż chyba nie chcielibyśmy znać. ;p

ocenił(a) film na 2
gogo224

Zgadzam się w 120%. Beznadziejna aktorka i w ohydny sposób kojarząca się z ku... nierządnicą. Najgorsza kandydatka do roli na Yennefer...

drzymalsw

Może nie najgorsza, bo pewnie znalazłyby się jeszcze mniej pasujące, ale na pewno nie najlepsza. xP