jak i serialu nie jest taki zły jak z początku myślałem,ale i nienajgorszy.Porównując nawet do takich dzieł jak Bloodrayne,Far Cry i seria Zmierzch wypada całkiem przyzwoicie.Jeśli chodzi o efekty przypomina stare produkjce amerykańskie kina klasy B,ale porównując go do Opowieści z Narnii i Eragona całkiem udane kino.wcześniej wystawiłem ocenę 5,bo czytając sagę o Wiedzminie i grając w Wiedzmina i Wiedzmina 2 Zabójcę Królów film wypada blado i nawet Grażyna Wolszczak przyznała w dzieńdobry Tvn,ze brała udział w dość nieudanej produkcji jaką jest Wiedzmin,Aktorstwo i charakteryzacja blado wypadają,bo jak salę troną w Malborku porównuje się do karczmy i Jaskra książkowego w zestawieniu do filmowego tak jak Ciri androida to wypada blado jednak Zamachowski i Zebrowski czyli duet number 1 w Wiedzminie wypadli dobrze i nawet bardzo dobrze.Co do efektów gumowe stowry wykorzystywane były w Godzili japońskiej i filmach amerykańskich starej daty jak Tarantulla itp więc tutaj nie widzę problemu choć efekt komputerowy móglby być ciekawszy,a i Smok nienajgorszy nawet lepszy niż ten w Eragonie jednak zmienio fabułę i tu wielki minus,bo jakby fabuła była nienaruszalna,a może trochę ucięta,ale nie zmieniona efekt byłby lepszy.
sory za błędy mogły się zdarzyć miejscami,a nie mogę już poprawić więc dopisuję komenta.