4,0 55 tys. ocen
4,0 10 1 54974
2,5 30 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum filmu Wiedźmin

jak i serialu nie jest taki zły jak z początku myślałem,ale i nienajgorszy.Porównując nawet do takich dzieł jak Bloodrayne,Far Cry i seria Zmierzch wypada całkiem przyzwoicie.Jeśli chodzi o efekty przypomina stare produkjce amerykańskie kina klasy B,ale porównując go do Opowieści z Narnii i Eragona całkiem udane kino.wcześniej wystawiłem ocenę 5,bo czytając sagę o Wiedzminie i grając w Wiedzmina i Wiedzmina 2 Zabójcę Królów film wypada blado i nawet Grażyna Wolszczak przyznała w dzieńdobry Tvn,ze brała udział w dość nieudanej produkcji jaką jest Wiedzmin,Aktorstwo i charakteryzacja blado wypadają,bo jak salę troną w Malborku porównuje się do karczmy i Jaskra książkowego w zestawieniu do filmowego tak jak Ciri androida to wypada blado jednak Zamachowski i Zebrowski czyli duet number 1 w Wiedzminie wypadli dobrze i nawet bardzo dobrze.Co do efektów gumowe stowry wykorzystywane były w Godzili japońskiej i filmach amerykańskich starej daty jak Tarantulla itp więc tutaj nie widzę problemu choć efekt komputerowy móglby być ciekawszy,a i Smok nienajgorszy nawet lepszy niż ten w Eragonie jednak zmienio fabułę i tu wielki minus,bo jakby fabuła była nienaruszalna,a może trochę ucięta,ale nie zmieniona efekt byłby lepszy.

użytkownik usunięty

sory za błędy mogły się zdarzyć miejscami,a nie mogę już poprawić więc dopisuję komenta.

użytkownik usunięty

"Smok nienajgorszy nawet lepszy niż ten w Eragonie "

Lepszy ?! Smok z "Wiedźmina" był najprawdopodobniej najbardziej spartolonym smokiem wygenerowanym komputerowo na potrzeby filmu kinowego. Poprawcie mnie jeśli się mylę.