4,0 55 tys. ocen
4,0 10 1 54973
2,5 30 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum filmu Wiedźmin

czy opłaca się kupować gre wiedźmin? (pytanie do osób którzy ją przeszli)

ocenił(a) film na 5
Jacob_Voorhees

Tak !!!!!

Wciągająca fabuła ,dobre dialogi (choć czasami klną jak nic) mimo że gra jest dość długa przeszedłem ją w kilka tygodni ... tak mnie wciągneła ;-)

użytkownik usunięty
Bondman

I to się nazywa dobra polska produkcja KUPUJ!!!!Ja grałem neutralnie zakończenie wymiata.Czekam na numer 2 Zabójca Królów.

Jacob_Voorhees

Wyleciałem przez tę grę ze szkoły prawie bo zniknąłem z życia publicznego na 3 tygodnie tak wciąga ten tytuł. 8)

użytkownik usunięty
CELL767

Tak gra jest niesamowita, naprawdę super, polecam:)

ocenił(a) film na 1
Jacob_Voorhees

daleko grze do książki ale film przewyższa o spory wieżowiec.... Polecam.... grałem, przeszedłem dwa razy... zajebista gra

Jacob_Voorhees

Pewno że się opłaca ;)
Gra jest rewelacyjna !
Kur*wsko wciąga, dialogi poprostu wymiatają xD
Naprawdę polecam, też kupiłem oryginał i nie żałuje ani jednego grosza wydanego na grę i ani jednej godziny przy niej spędzonej ;)

sivvek

Gra jest świetna, jak na razie przeszedłem ją dopiero pierwszy raz, więc widziałem tylko jedną z bodajże trzech opcji zakończenia (stałem po stronie Zakonu Płonącej Róży).
Dialogi miejscami rozbrajające, z dosadną dawką wulgaryzmów zgrabnie wplecioną w niektóre zdania (na przykład Talar), zadowalająca ilość questów, które są naprawdę rozbudowane i ciekawe, o grafice wypowiadać się nie muszę, bo prezentuje obecnie wysoki światowy poziom (ach te rysy twarzy Geralta :-), szczegóły wykonania budynków, ogólnie Wyzim czy przyrody ) dopracowany system zmiany pogody i rytmu dobowego, 3 style walki dostosowane do siły, zwinności i ilości przeciwników... Można tak wymieniać bardzo długo. I choć nie jestem fanem RPG-ów, to gra naprawdę wywarła na mnie wielkie wrażenie.
Polecam

Jacob_Voorhees

Ale jaja cos mi ta gra nie chodzi...
mam duzo pamieci - wymagania sa spelnione, laczego mi nie chodzi?
(na poczatku normalnie idzie az do pierwszego poziomu zacina sie i musze ja gasic.)

Jacob_Voorhees

Gra jest naprawdę fajna, jedyny minus to interakcja z otoczeniem momentami.

No i w tym momencie robiąc film to zamiast wykorzystywać fabułę z książek, której widocznie bardzo ciężko podołać można zrobić własną, bardziej filmową historię, która będzie dziać się po wydarzeniach z gry. Możliwości twórcze właściwie nieograniczone, potrzebna jedynie dobra ekipa i świeży uzdolniony reżyser.

ocenił(a) film na 1
Abukashi

gra jest cudowna, jeszcze po ulepszeniu i połataniu, ach, ach, ach

postblue

nie napisze nic odkrywczego...gra jest rewelacyjna i CD Projekt moze byc z niej dumny w 100%

ocenił(a) film na 3
Jacob_Voorhees

a masz oryginał czy pirata że Ci nie chodzi??? sprawdź na innym kompie.. .jak na innym kompie (spełniającym przynajmniej minimalne wymagania gry nie pójdzie) to pakuj grę.. paragon w łapę i idź tam gdzie kupiłeś z reklamacją.. przecież to takie proste ;p

ocenił(a) film na 2
Jacob_Voorhees

Gra wyśmienita. Wprawdzie dopiero zacząłem, ale jestem ją jak najbardziej oczarowany ;)
Gorąco polecam, nie rozczarujesz się (w przeciwieństwie do 'filmu')

Moriq

super gra, wciąga jak diabli, ja ją przeszedłem 1.5 razy(O,5 to dlatego ze mi ja brat wywail niechcacy a plytke zabrał do siebie:p)

burza666

Gra jest kapitalna, jedna z lepszych w jakie grałam :)

Jacob_Voorhees

jest to mój ulubiony crpg. lepszy od niego jest dla mnie tylko mass efect, ale wiedźmina stawiam wyżej, gdyż bardziej lubię klimat fantasy niż space opera. autorom w niesamowity sposób udało się stworzyć genialny klimat. przykład? (UWAGA SPOILER!!!)

w pewnym momencie triss proponuje mi ożenek, przyznam że wczuwając się w postać mam nie lada zagwozdkę co odpowiedzieć, proszę o trochę czasu. siedzę przed komputerem, i mam ochotę pogadać o tym z jakimś kumplem, pożalić się, poprosić o poradę. naprawdę tak się czuję, zupełnie, jakby to nie gerald, tylko ja miał ten problem. i co się dzieje? do drzwi mojego domostwa puka jaskier, zauważa że coś mnie trapi i proponuje zajęcie się tematem przy paru głębszych. do kompanii dołącza się yarpen. ludzie, wymiękłem, chylę czoła przed geniuszem twórców.

użytkownik usunięty
Jacob_Voorhees

Żartujesz?! Gra jest 1000 albo i więcej razy lepsza od filmu! Książki jeszcze nie czytałem ale mam zamiar.

Książki przebijają wszystko. Jak zaczniesz czytać do Cię trudno będzie odciągnąć.

ocenił(a) film na 3
T_a

hehe racja :) ja już ją 4 razy przerobiłem :) super jest.. kawał świetnej książki wciągającej na parę dni i zawsze z przyjemnością się do niej wraca :)

Jacob_Voorhees

Nie będę oryginalny, po prostu gra jak piszący powyżej jest prze****ista. Cięty humor Sapkowskiego (Talar: "To jak ku**a, robimy interes?"), rewelacyjna fabuła (która udowadnia, że anachronoczny relikt przeszłości o imieniu Geralt naprawdę nie jest w stanie być neutralnym), questy no i grafika. Film ogląda się jak Potop, ale ta gra jest zrobiona w najlepszym światowym stylu i do tego w pełni oddaje świat jakim go zapamiętałem z książek. Może nawet bardziej (sic!)? To nie ujma dla Sapkowskiego ale mojej wyobraźni.
Człowieku, ludzie kupują nowe kompy pod tę grę!

ocenił(a) film na 5
Jacob_Voorhees

Kupuj!
Jedna z lepszych gier, z jakimi miałem styczność, a trochę tego jest :)

ocenił(a) film na 2
Jacob_Voorhees

Gra ma sporo niedociągnięć technicznych, które przeszkadzałyby mi w każdej innej grze i które zauważyłem dopiero grając drugi raz. Świetna, wciągająca fabuła, bardzo dobre dialogi, charyzmatyczne postacie (Talar :D), dobra grafika, choć już nie robi takiego wrażenia, kapitalna muzyka (polecam soundtrack, jest dołączony chyba do każdej edycji gry).
Najlepsza polska gra, jeden z najlepszych erpegów ostatnich lat na świecie. Jednym słowem trzeba zagrać. Teraz zaczynam pomału odkładać pieniądze na Edycję Kolekcjonerską Wiedźmina 2

Jacob_Voorhees

Tak, tak, tak! :) Gra jest bardzo dobra, wciągająca i jak na gre sprzed 3 lat świetna pod względem graficznym. Fabuła jest świetna, historie zabawne, można się utożsamić z bohaterem. Świetnie uzupełnienie książki, bo po przeczytaniu sagi pozostaje niedosyt..... Przeszłam całą wczoraj, teraz czekam na część drugą.
i warto dodać, że doceniona nie tylko w Polsce lecz na całym świecie, więc na pewno warta uwagi. :)

Looni

hmm... nie zobaczyłam na date tematu i wyszło na to, że "odgrzałam starego kotleta".. ;P i na dodatek nadużyłam słowa "świetny". ^^

ocenił(a) film na 4
Jacob_Voorhees

Oj kupuj, kupuj jak jeszcze nie masz ;D przeszłam razy 2, nie chwaląc się niczym. Gra jest genialna. Moja ulubiona gra, z resztą tak jak wśród książek saga Wiedźmińska ; ))

ocenił(a) film na 2
joannagabixd

Jesli nie grales w ta gre to nie czekaj kupuj bo naprawde warto 10/10 jesli chodzi o RPG pomimo kilku malych bledow gra jest genialna