4,0 55 tys. ocen
4,0 10 1 54973
2,5 30 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum filmu Wiedźmin

Jaskier w książce jest opisywany jako ten ,który dorównywał urodą elfom i kochanek wielu kobiet a tutaj zarośnięty zapijaczony leżący w rowie Zamachowski"Ja się stąd nie ruszam" hahahahha

lotr_2

to prawda, Zamachowski jako Jaskier wręcz razi i to w negatywnym sensie ;)

lotr_2

a mi się podobał. Dowcipny fircyk. Jaskier był wg książki samochwałą, bawidamkiem i ściemniaczem - i kreacja Zamachowskiego te cechy od razu przywodzi na myśl. Przynajmniej dla mnie jest OK. W tej kwestii. Bo 99% filmu to żałość.

ocenił(a) film na 2
lotr_2

Aktor dobrany fatalnie, ale to akurat nie jego wina. Sam Zamachowski wywiązał się z zadania i przynajmniej zagrał przyzwoicie.

ocenił(a) film na 2
lotr_2

A właśnie według mnie to była jedna z lepiej zagranych postaci w filmie. Pomijając właśnie fakt że cały film jest denny postać Jaskra została zagrana genialnie. Poza tym kiedy wreszcie przestaniecie w filmie szukać książki? Film nie jest dokładnie oparty na książce tylko nakręcony na jej podstawie, tak jak wszystkie filmy kręcone na podstawie książek

nostradamek

nie mówię że zagrał źle tylko zdecydowanie nie pasował do tej roli wizualnie

lotr_2

Dajcie spokój. Zamachowski w przeciwieństwie do pana Ż. dawał radę. Nie
wygląda jak elfom podobny bard ale to cwaniactwo całkiem nieźle odegrał.

lotr_2

Takze uwazam ze to najgorzej dobranay aktor w tym filmie.. Zamachowskiego lubie ale nie pasuje do Jaskra... Nizej jest temat z wymarzoną obsadą i duzo osob w tej roli wymienia Deppa - idealny do tej roli.. ehhh..

Uil_Smit

Depp może i byłby odpowiedni - gdyby zgodził się na przyspieszony kurs języka polskiego i marne wynagrodzenie, jakie mogliby zaoferować twórcy 'Wiedźmina'.

Niewątpliwie przystałby na takie warunki.

ChaReck

no a nie slyszales ze Depp po przeczytaniu scenariusza powiedzial ze zagra chętnie:P

Uil_Smit

Jak? Gdzie? Podaj jakieś szczegóły.

ChaReck

Joke my friend:)

Uil_Smit

No myślę :P