Jaskier w książce jest opisywany jako ten ,który dorównywał urodą elfom i kochanek wielu kobiet a tutaj zarośnięty zapijaczony leżący w rowie Zamachowski"Ja się stąd nie ruszam" hahahahha
a mi się podobał. Dowcipny fircyk. Jaskier był wg książki samochwałą, bawidamkiem i ściemniaczem - i kreacja Zamachowskiego te cechy od razu przywodzi na myśl. Przynajmniej dla mnie jest OK. W tej kwestii. Bo 99% filmu to żałość.
Aktor dobrany fatalnie, ale to akurat nie jego wina. Sam Zamachowski wywiązał się z zadania i przynajmniej zagrał przyzwoicie.
A właśnie według mnie to była jedna z lepiej zagranych postaci w filmie. Pomijając właśnie fakt że cały film jest denny postać Jaskra została zagrana genialnie. Poza tym kiedy wreszcie przestaniecie w filmie szukać książki? Film nie jest dokładnie oparty na książce tylko nakręcony na jej podstawie, tak jak wszystkie filmy kręcone na podstawie książek
Dajcie spokój. Zamachowski w przeciwieństwie do pana Ż. dawał radę. Nie
wygląda jak elfom podobny bard ale to cwaniactwo całkiem nieźle odegrał.
Takze uwazam ze to najgorzej dobranay aktor w tym filmie.. Zamachowskiego lubie ale nie pasuje do Jaskra... Nizej jest temat z wymarzoną obsadą i duzo osob w tej roli wymienia Deppa - idealny do tej roli.. ehhh..
Depp może i byłby odpowiedni - gdyby zgodził się na przyspieszony kurs języka polskiego i marne wynagrodzenie, jakie mogliby zaoferować twórcy 'Wiedźmina'.
Niewątpliwie przystałby na takie warunki.