4,0 55 tys. ocen
4,0 10 1 54973
2,5 30 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum filmu Wiedźmin

bez komentarza zostawiam ten film, nie będę sobie języka strzępić... Geralt nie był dzieckiem niespondzianką...

ocenił(a) film na 2
samhain

Niestety masz rację! Po pół godzinie siedzenia w kinie zacząłem sobie zadawać pytanie "co ja tutaj robie" Ten film to profanacja. Mam nadzieje ze nie wezma sie za sagę!!! Dałem filmowi 2 pkt. jeden za charakteryzacje Żebrowskiego, drugi za muzyke i to wszystko, nie bede okrutny i sie nie będę pastwił nad tym dziełem (serial niczego nie zmienil). Po prostu dno!
Nic tylko scenarzyste i reżysera sihill'em potraktować!
pozdrawiam Wszystkich Sapków
p.s. Myślałem że nic nie jest w stanie przebić dzieł Polskiej Kinomatografi pt.: "Quo Vadis" i "Ogniem i mieczem" ale jednak Polak potrafi

samhain

Mylisz się... Geralt był dzieckiem-niespodzianką.
" - Kim jesteś, Geralcie z Rivii, że chcesz uchodzić za wyrocznię w kwestii zwyczajów i praw?
- On zna to prawo lepiej niż ktokolwiek inny - powiedział chrapliwie Myszowór - bo do niego je kiedyś zastosowano. Jego kiedys zabrano z domu rodziców, bo był tym, kogo jego ojciec nie spodziewał się zastać w domu po powrocie. Bo był przeznaczony do czegoś innego. I mocą przeznaczenia został tym, kim jest. [...]"
A. Sapkowski "Ostatnie życzenie"
-) "Kwestia ceny" II str. 150