...ale zrobiony najlepiej przez jakąś zagraniczną wytwórnię w konsultacji z Sapkowskim. Bo jak TVP się za takie rzeczy zabiera to (prawie?) zawsze spieprzy:-/ Dla odmiany powstająca właśnie gra znacznie lepiej trzyma klimat sagi a z filmików wynika, że i efekty specjalne i wizualne są 100% lepsze niż w tym filmie z 1999-go. Zaryzykowałbym tu swierdzenie,że gdyby twórcy tej gry spróbowali zrobić film składający się tylko z sekwencji komputerowych (jak w demach tej gry) to film ten byłby znacznie lepszy od swojego poprzednika.
Taaak, szczerze mówiąc to takie moje skryte marzenie.
W końcu jestem napaloną fanką Wiedźmaka i jeśli ktoś zrobiłby go tak jak "Władcę pierścieni" to bym nazywsko producenta wyatuowała sobie na klatce piersiowej chyba:) Bo Sapkowskiemu to się nalezy za tak wspanaiłe dzieło.
Ale scenariusz of kors powinien być oparty na połączeniu wszystkich cześci powieści bo niektóre wątki pominięte w filmie były naprawdę ważne. Choć z drugiej strony po obejrzeniu smoka wyobrażam sobie co by zrobiono z Tir ná Béa Arainne xD
Witam ! Ja osobiście uważam,że "Wiedźmin" ale ten serialowy jest bardzo dobry i o wiele lepszy niż "Władca Pierścieni". Chociaż w "Wiedźminie" nie ma świetnych efektów i wspaniałych krajobrazów jak w "Władcy Pierścieni" (chociaż budowle i ich wnętrza w "Wiedźminie" są bardzo dobre i realistycznie wyglądające)to fabuła jest o wiele lepsza niż w "W.P." (zresztą powieść również lepsza). Piszecie,że zagraniczny sequel by się przydał, ale po co ??? Amerykanie by go spieprzyli !!! Ale gdyby to Polacy mieli taki budżet jak w amerykańskich produkcjach, to powstało by cudo !!! Pozdrawiam.
"Amerykanie by go spieprzyli !!!"
Bardziej spieprzyć niż zrobili to Polacy już się nie da. A gdyby zrobili to Amerykanie przynajmniej jedno jest pewne - byłoby na co popatrzeć.
No nie wiem, może i "WP" faktycznie trochę przynudzał, ale na scenach batalistycznych to nie potrafiłam się ruszyć z wrażenia. Wyobraxcie sobie gdyby z takim rozmachem nakręcono przewrót na Thanedd.