4,0 55 tys. ocen
4,0 10 1 54973
2,5 30 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum filmu Wiedźmin

wiedzmin jest OKiey

użytkownik usunięty

Bylam, zobaczylam i zyje :))). Szczerze mowiac moje wyobrazenia na temat tego filmu odbiegaly od tego co zobaczylam. To jednak nie znaczy, ze mi sie woglole nie podobvalo. Wprost przeciwnie. Jego glowne zalety, to przede wszyskim gra Zebrowskiego w roli Geralta. Co dalej? Na 100% muzyka Ciechowskiego. No i zdjecia. Na prawde ujecia krajobrazow byly superrrrr. Nie ma co sie na tym za bardzo rozpisywac, bo trzeba go zobaczyc. Jak dla mnie to ok.

użytkownik usunięty

muzyka
Muzyka do przezycia ale te pioseneczki....one tez ci sie podobaly??

użytkownik usunięty

Właśnie, pioseneczki
Pioseneczki były zupełnie bez sensu (jak cały film). Muzyka Ciechowskiego byłaby w porządku, gdyby słuchało się jej jako czystej abstrakcji. Ciechowski zdaje się nie wiedział, że muzyka ma być ilustracją filmu, a nie żyć osobnym życiem. Cóż za idiotyczny pomysł, żeby w trakcie dialogu bohaterów (zdaje się, że Geralta z Yennefer) w tle słychać było piosenkę, śpiewaną wcale niezbyt cicho. Mam się rozdwoić. Słuchać czego? Dialogu czy piosenki? Przy takich niedostatkach scenariusza i montażu (dopiero teraz zorientowałam się, na czym naprawdę polega dobry montaż - a contrario) aż się prosiło, by muzyka podkreślała to co się dzieje na ekranie

użytkownik usunięty

Nie clkiem do dupy ale na pewno nie ok
Wydaliśmy na film 16 zł(szczegóły są nie ważne),no i co? Zero dialogów, nie wiadomo skąd brały się niektóre postacie, żadnego napięcia wytworzonego przez muzykę, błędy rzeczowe i w ogóle chłam. Może serial będzie lepszy.Jedyna rzecz która była w miarę znośna to obsada aktorska i sceny walki.