PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99657}

Wiklinowy koszyk

Basket Case
1982
5,3 3,1 tys. ocen
5,3 10 1 3083
5,5 11 krytyków
Wiklinowy koszyk
powrót do forum filmu Wiklinowy koszyk

to oczywiście scena końcowa, kiedy kupa z rękami gwałci zwłoki niewinnej ukochanej brata.

ocenił(a) film na 8
emotionalheartcore

Widać, że masz bardzo "wyrafinowany" gust.

ocenił(a) film na 2
xazzax

dziękuję, też tak uważam.

ocenił(a) film na 9
emotionalheartcore

Nie udzielaj głosu wracaj prostować włosy na wiejską dyskę.

ocenił(a) film na 2
silent_allen

naucz się poprawnie posługiwać czasownikami, bo straszliwie bełkoczesz. tak się składa, że moja ,,wioska" ma więcej mieszkańców niż twoja, więc wpadniemy do was z widłami. wszyscy.

ocenił(a) film na 7
emotionalheartcore

hahahaha xD

ocenił(a) film na 6
emotionalheartcore

Końcową sceną był upadek braci na chodnik. Najlepsze było jak jeden z gapiów krzyknął: "a nie mówiłem, teraz spadnie na nas".

ocenił(a) film na 6
emotionalheartcore

tez mi sie podobała : P

ocenił(a) film na 8
emotionalheartcore

Problem w tym ze mutant nie mial fiuta do gwalcenia , ale spoko

ocenił(a) film na 2
DarkSquall

skąd tak dobrze znasz anatomię mutanta? nie był pokazywany od dołu, o ile dobrze pamiętam. może gdzieś tam znajdowały się jego genitalia?

ocenił(a) film na 2
emotionalheartcore

btw. w drugiej czy tam trzeciej części mutant chyba ma dzieci, więc jeśli mam rację, to logicznym jest, że musi mieć COŚ, co pozwala mu się rozmnażać.

ocenił(a) film na 5
emotionalheartcore

Oglądałem wczoraj ten film i wiedząc, ze w części 3 mutant ma dzieci specjalnie przyglądałem się czy coś mu dynda i stwierdzam, że gość jest pozbawiony 'wacka'

Poco chcesz widzieć jego dół jeżeli nie ma prawa tam nic być - w końcu był przyklejony dołem do Duane'a.
No ale jeżeli byś nadal obstawała przy tym, że może mieć coś pod spodem - scena, w której braciszek ściąga Beliala z Sharon. W późniejszych filmach jego dół jest pokazany w lepszy sposób i również niczego tam nie ma.

W drugim jak i trzecim filmie po krótkim przypomnieniu końcówki z wcześniejszej części widzimy obrazek (conceptart), na którym Belial ma coś z przodu. W filmie jednak tego nie widać, a więc nie mógł zgwałcić dziewczyny i nie mógł bzyknąć innego mutanta.

A więc seks w jego przypadku odpada.

ocenił(a) film na 2
RockyOne

,,Poco chcesz widzieć jego dół jeżeli nie ma prawa tam nic być - w końcu był przyklejony dołem do Duane'a."

To naprawdę o niczym nie świadczy. Ten film to totalna abstrakcja, więc mógłby mieć tam nawet zwijanego członka z kokardką na czubku.
Oglądałam to dawno temu, ale z tego co pamiętam, scena wyglądała jak gwałt (lub próba gwałtu, jeśli faktycznie mutant nie miał CZYM tego zrobić) i nie wiem dlaczego, ale cholernie mnie rozbawiła.
Miło jednak, że owa kwestia wydała Ci się na tyle istotna, że postanowiłeś się zabawić w detektywa.

ocenił(a) film na 5
emotionalheartcore

Trzymajmy się tego co pokazują twórcy, a przedstawiają go na conceptart'cie nie zwiniętego, z przodu i bez kokardki.
W filmie go jednak nie ma, a więc gościu jest pozbawiony męskości.

Po gwałcie nawet nie widać żadnego wzwodu, a więc gdzie tam w dalszych częściach dzieci.

Lubię doszukiwać się błędów w filmach. Pewnie nie tylko ja.

emotionalheartcore

lubisz seks z kalekami i potworami???

ocenił(a) film na 6
emotionalheartcore

może raczyłabyś nie spoilerować? bo nie dość, że zdradzasz fabułę, to jeszcze kłujesz w oczy prymitywną wypowiedzią

ocenił(a) film na 2
Greenpike

Docierasz do wpisu sprzed 3 lat przed obejrzeniem filmu, więc zakładam, że świadomie wertujesz forum i jednak przeszło Ci przez myśl, że ludzie omawiają tu poszczególne sceny, ale mimo wszystko masz pretensje o spoilery?
Nie widzę nic prymitywnego w nazwaniu rzeczy po imieniu.

P.S. Mój pierwszy post w tym wątku to sarkazm, tak gwoli ścisłości.

ocenił(a) film na 8
emotionalheartcore

Powinnaś obejrzeć reanimatora. Końcowa scena miażdży wymienioną.