Wojna Restrepo

Restrepo
2010
7,1 6,4 tys. ocen
7,1 10 1 6405
6,7 3 krytyków
Wojna Restrepo
powrót do forum filmu Wojna Restrepo

którzy najechali i okupują suwerenne państwo...

LIBANCZYK

nie pracuje w polsce - polaska to chory kraj w polskim - co do patriotow walczacych o swoj kraj nic nie mam ale co do debili walczacymi z pseudo wymyslonymi terrorystami tez nic nie mam po za tym ze sa polglowkami i leca tam za kasa - wszystko co chcialem przekazac w poprzednich wpisach to to ze w Amerykanskim wojsu jak zwykle sa tempaki ale dyskusia przeszla w globalny wymiar - co zaowocowalo pueto ze we wszystkich armiach swiata sluza tempaki. Nie wiem niec o wojnie ?? hahaha - to chyba tempaki , ktorzy nic o iej tak naprawde nie wiedza sie tam pchaja - a potem spie@@@ja jak tylko moga do cieplego domu i do zony i dzieciakow... Z polska laczy mnie tylko moj wlasny dom i rodzina - jakbym mial mozliwosc szybkiego nauczenia sie innego jezyka i zapomniec ze polski wogole istnieje dawno bym z tej mozliwosci skorzystal. Zlodzieje , wyzyskiwacze , oszusci , pedofile , w rzadach , wojsku , policji , sadach , urzedach - za taka polska mam tesknic -- predzej bym wolal przemalowac skore na brazowa i pracowac dla niemca niz we wlasnej skorze dla polaka. Ten kraj zawsze mial problemy z zatrzymaniem slawnych ludzi : Chopin , Kopernik - nawet sportowcy rezygnuja z obywatelstwa tego chorego panstwa..

SKAMANDRYT

przykre ...

Tibn

tak przykre -- jest zyc i pracowac w polsce ( pracowac - czyt. zapier@@@@c jak bialy murzyn na pory@@@ch krwiopijcow ) pracuje w danii i powiem ci cos -- tu mnie traktuja 100 razy lepiej niz w polsce a zarabiam 5 razy tyle co w polsce wiesz za co ?? za to ze siedze na kompie cala noc i nic nie robie bo pracuje na ochronie - a jak ty dalej wierzysz w ta polska propagande telewizyjna i radiowa to gratulacje ale ja wysiadlem juz dawno papa.

SKAMANDRYT

A co mnie to obchodzi co ty robisz i jak żyjesz ,nie jaram się cudzym życie .
Dla ciebie widzę to jest podniecające ,nie zachowujesz się wcale lepiej jak ludzie o których z taką boleścią piszesz .

ocenił(a) film na 9
SKAMANDRYT

jak tam siedzisz to siedź zamknij ryj i wypier*alaj na jakiś duński serwer o filmach. Kozak w necie pi*da w świecie

ocenił(a) film na 7
SKAMANDRYT

Boże- widzisz i nie grzmisz. Sposób myślenia kanapowego rewolucjonisty. Te dzieciaki mające po 19 lat, nie idą na wojnę po ropę, itp. Mają jakieś ideały, a potem lądują na wózkach. Na wojnie jak i podczas gorączki złota, najbardziej cierpią wyrobnicy. Poza tym, gdy kule latają koło głowy, to kwestia ropy staje się na serio mało istotna.

gerardtn1

no chyba nie powiesz mi ze USA uzbrojone po zeby ( polowa swiatowych wydatkow na zbrojenia ) w tarcze antyrakietowe - boja sie takiego piarda jak Iran , Irak czy Afganistan ( tu po calosci :))))))))) brech!!! ) ChRL czy Korei ? ze musza siac globalna panike ??

ocenił(a) film na 9
SKAMANDRYT

SKAMANDRYT Ty wojsko na pocztówce widziałeś.. HAHAHAHAHAHAHA

hallelujah

bylem w wojsku i opuscilem ten syf z wyroznieniem nagrodzony za osiagniecia sportowe w sluzbie poborowej w latach 2003 - 2004
trzba zaznaczyc ze nie bylem w sekcji sportowej a bylem rownie dobry

co do wojska to obejrzyj sobie ,,capative minds,,

-takze jak widzis ze nie tylko widzialem na pocztowce ale takze w nim bylem

- kozak w necie pi::::zda w siwecie - szkoda ze jestes tak ograniczony bo aktualnie dzieki internetowi cyvilizacja zyskala mozliwosc przekazywania informacji i dzieki temu mamy aktualnie 50.000 szybsza jak w latach 80 tych.

- ile ksiazek literatury polskiej klasycznej przeczytales KOZAKU w swiecie pochwal sie :)))))))))))

- takie jest to wojsko polskie , ze nie ma pojecia o Polsce.

juz nie mowiac o amerykanskim wojsku - mozna sobie wyobrazic jak zdegenerowani oni sa

ocenił(a) film na 9
SKAMANDRYT

Tak się akurat składa, że ja wojsko opuściłem całkiem niedawno i nie byłem "poborowcem". Mógłbym powiedzieć Ci ile książek przeczytałem, jakie wykształcenie posiadam, opowiedzieć o pasjach, które rozwijam, ale czemu? Ty i tak wszystkich mierzysz swoją, przyznajmy, dość niską miarą. Nie każdy żołnierz to patriota, nie każdy jest też wykształcony i zna historię swego kraju bezbłędnie, ale w walce to nie ma znaczenia o czym byś wiedział gdybyś tylko w jakiejś udział wziął. Siedź tam gdzie siedzisz i zainteresuj się sobą, przestań pozować na znawcę tematu skoro jak już wspomniałem co najwyżej "liznąłeś" problem, a nie go zgłębiałeś. Chwalisz internet mówiąc jak to cywilizacja zyskała możliwość szybszego i sprawniejszego przekazywania informacji. No cóż zapewne osoby takie jak Ty nie posiadające żadnej konkretnej wiedzy jak i sprecyzowanych uzasadnionych poglądów możliwość pławienia się w świecie niesprawdzonych informacji (często też błędnych) jest jakąś namiastką pozyskiwania wiedzy. Nic tylko pogratulować i życzyć dalszych "sukcesufff"

hallelujah

to zes pocisnal :))) az sie przestraszylem - hyba juz nie bede sie wypowiadal

skoro byles w wojsku to juz widze jak musisz miec zryta czapke

ciekawe gdzie byles ??
nie wazne - i tak nie mozesz powiedziec co widziales co slyszales i takie tam .... :)))) wszystko okryte tajemnica

co ty mozesz wiedziec o moich pogladach ?? wyczytales je z jednej recencji ktora zamiescilem ?? :))))

twoj post nie wnosi nic - zadnych kontrargmentow na to co napisalem - jedynie durna proba zdyskredytowania mnie i ,,moich pogladow,,

myslisz ze jestes kozak bo nauczyli cie jak rozbierac kalaha czy pma na czesci i jak go czyscic ?? niczym leon zawodowiec ???

najechali na irak po co ??? po rope

najechali na afganistan po co ??? po rope

najechali na vietnam dlaczego - :)))) te klamstwa o vietnamie to juz przeszly do historii tylko zdecydowana wiekszos amerkanow i reszty swiata ( nie zainteresowanych - glupich ) dalej wierzy w te bajeczki

ocenił(a) film na 9
SKAMANDRYT

oczywiście, że mogę powiedzieć, ale Ty i tak byś to wyśmiał i nazwał debilizmem. "KałaCHów" (tak w ogóle to popracuj nad ortografią) czyściłem bo akurat inną broń miałem przydzieloną. Dlaczego amerykanie najechali na irak i afganistan? Nie za bardzo mnie to interesuje bo nie jestem Amerykaninem. Czemu najechali na Wietnam? Odpowiedź jest dość złożona choć można by ją skrócić do wersji walki z rozszerzającym się komunizmem i stale zwiększającymi dzięki temu wpływami Związku Radzieckiego. Widzisz twierdzisz, że to ja mam "zrytą" czapę, a sam nie potrafisz podać jakichkolwiek argumentów na poparcie swoich teorii o wojsku chociażby, nawet po polsku poprawnie pisać już nie umiesz, a może nie chcesz? W końcu już jesteś taaaaaki światowy, za granicą mieszkasz i żyjesz i tak Cie tam dobrze traktują ojejeje nic tylko gratulować i zazdrościć. Taką masz potrzebę podniesienia samooceny?

hallelujah

wolalbym pracowac w kraju ale tu mnie nie szanuja - pozatym powiekszajacy sie kontrast pomiedzy klasa bogata a biedota jest coraz bardziej jaskrawy przy jednoczesnym zanikaniu klasy sredniej - dlatego nie pracuje w tym zszambionym kraju jakim jest polska - bo nie chce stac sie murzynem we wlasnym kraju :))))) - wole byc murzynem w innym bynajmniej tu mnie sie szanuje i kasa duzo lepsza

co do ortografii to wyluzuj - jakby sie czepiac kalaha to juz nie kalacha ale kalasza od *Kalasznikowa

amerykanie mieli konflikt z Vietnamem jesli chodzi o konszachty z rosja na tle ideologicznym i trwajacej zimnej wojny ale pretekstem do wojny bylo - klamstwo ,iz rzekome okrety vietnamskie storpedowaly i zatopily amerykanski okret wojenny - co bylo wierutnym klamstwem i pretekstem do wywolania wojny ,w ktorym zginelo kilka milionow niewinnych Vietnamczykow w potwornych cierpieniach i kilkadziesiat tysiecy mlodych amerykanow tylko po to by w tej bezsensownej wojnie jak to powiedzial jeden z owczesnych prezydentow ronald regan ,,ameryka musi zachowac twarz,, - :))))) - bo amerykanie smialo mozna powiedziec dostawali w du@e a swiat obiegalo coraz to wiecej kontrowersji

i podobnie jest dzisiaj z irakiem i afganistanem - a polacy sie tam pchaja nawet nie pomysla tylko kieruja sie checia zysku i troszeczke wiekszymi zarobkami - nie wiele wiekszymi od tego co ja tu mam a nie narazam zycia

moja teoria o wojsku jest taka ze ludzie tam pracujacy na najnizszych szczeblach nie maja pojecia o niczym a tych jest najwiecej - mieso armatnie - jada na wojne z mysla o kasie a nie maja pojecia istoty wybuchu wojny - nawet nie wiedza czy sa po wlasciwej stronie konfliktu - poprostu jada tam bo im powiedziano ze robia dobrze dla panstwa i ze ogolnie robia dobrze :)))))) - i nawet na minute nie pomysla ze moze jednak robia zle :))))) bo nie mysla - wojsko doskonale wie jak nauczyc zolnierza nie myslec , nie zadawac pytan , tylko robic i wykonywac rozkazy

nie mam potrzeby podniesienia samooceny bo mam ja bardzo wysoka - nie musze nikomu ublizac - chodzi o to ze ja mam pewna wiedze i chcialbym sie nia podzielic proponujac powyzsze filmy do ogladniecia _ ale jest wielu takich co ta wiedza gardza i dalej zyja w tepocie i bledzie i to mnie irytuje

ocenił(a) film na 9
SKAMANDRYT

Przede wszystkim Twoja wiedza nie musi być ostateczna więc zanim zaczniesz ją przekazywać trochę też ogarnij tematu ogólnie, a nie tylko z jednej strony. Wojna w Wietnamie mogła się zacząć od kłamstwa, mogła od czegoś innego co za różnica? Faktem jest, że był to konflikt światopoglądowy i ciężko (biorąc pod uwagę nasze doświadczenia z komuną) nie być po stronie USA. Niestety na ich własnym podwórku było wiele osób omamionych wizją cudnej komuny co skutkowało protestami i traktowaniem weteranów powracających z wojny jak morderców dzieci. Czy Amerykanie mordowali cywilów? Zapewne tak, a jakiej armii się to nie zdarzyło? Jednak z czegoś nasza wiedza o tych mordach wynika, czego nie można powiedzieć o mordach komuchów do których oni oczywista sprawa za nic się nie przyznają. Dlatego przeciwny jestem jednostronnemu ocenianiu jankesów w tamtej wojnie.

Co do naszych w Iraku to sprawa na odrębną dyskusję.

Jeśli lepiej Ci gdzie indziej to super, ale nie wiem czy uprawnia Cię to do nazywania naszego kraju "zszambionym" bo okazujesz tym samym brak szacunku dla tych, którzy w przeciągu tylu lat/wieków za ten kraj walczyli i ginęli. Jeśli już do kogoś o obecny stan rzeczy możesz mieć to politycy, którzy pchają się do koryta i sobie w mordę paszę, a na nas zwykłych ludzi wypinają dupy. Zastanawia mnie tylko, czy jeśli wszyscy podejdziemy do tego tematu tak jak Ty to czy będziemy mieli kiedykolwiek szansę żeby coś naprawić?

hallelujah

co do wojny w vietnamie to bez wzgledu kto ma jaka ideologie to nie jest powod by atakowac i mordowac w tym 2.000.000 cywilow vietnamskich - zapewne przy ustoju komunistycznym dalej mogli by cieszyc sie zyciem a jak weszly wojska amerykanskie - mogli sie tylko z zyciem pozegnac. Co do prezydentury i wladz USA to poszukaj faktow jak to wielcy demokraci , mozni kapitalizmu , wladcy i marionetki USA byli posiadaczami fabryk zbrojeniowych w owczesnym ZSSR - ktora to bron produkowano i sprzedawano do vietnamu zasilajac armie vietnamskie przy jdnoczesnym wysylaniu amerykanskich mlodych zolnierzy na wojne ktora miala nakrecac ten podziemny biznes kilku wplywowych ludzi.

co do wojny w afganistanie i iraku:

irak - wojna o pseudo ladunki nuklearne , ktorych nigdy nie znaleziono - aktualnie amerykanskie wojska stacionuja w iraku i pracuja jako eskorta dla inzynierow budujacych tam rafinerie - kilku zolnierzy amerykanskich skarzylo sie , ze nie podoba im sie to , ze oni ryzykuja zycie by chronic ekipy inzynierow i rafinerii , ktorzy to zarabiaja duzo wiecej od nich a zycia nie ryzykuja.

afganistan - wiocha zabita deskami , kury , krowy , swinie na podworku - 1 krowa utrzymuje przy zyciu cala rodzine - ale sa na tyle bystrzy by nauczyc sie latac samolotami pasazerskimi a w tym trafic samobojczo , idealnie w cel oddalony kilkaset kilometrow - z gory na mapie i z samolotu wyglada to mikroskopijnie - i wywolac wojne z duzo silniejszym krajem ( bez porownania - trzeba byc samobojca czyt. debilem )
gdzie Binladen syn ksiecia Arabi Saudyjskiej ( milioner - nie Afganczyk tylko Saudyjczyk ) jest liderem Afganistanu w wojnie z USA - po czym zostal zlapany i zabity ( nikt nie widzial ciala - oraz mysle ze jego ojciec ksieciunio z Arabii Saudyjskiej troche by sie wkurzyl - milioner ) Binladen szkolony w CiA lub w FBA ( nie pamietam ) przechodzi na czarna srone mocy :)))))

Co do rodziny i samego prezydenta busha - Busha dziadek i jego koledzy firmowi byl sadzony przez sad w Norymberdze za pomaganie Nazisom ( tuska dziadek tez pomagal nazistom :))) ) - mlody Bush (wnuk - prowokator wojny w iraku i afganistanie) zaczynal jako mlody poszukiwacz ropy naftowej bez sukcesow - mial liczne powiazania z rodzina Binladena ( wspole obiadki , przyjecia , itp...) dzieki ojcu i dziadkowi.
Aktualnie wojska amerykanskie stacjonuja w afganistanie i siorbia rope i inne surowce.
Co robi tam Polska ?? to samo co Wkl Brytania i inne kraje ¨,.,..

Co do twoich slow by poznac temat ,,OGOLNIE,, i wtedy sie wypowiadac to jak widzisz ja wszedlem troche glebiej w ta ciasna Dup@ i widze tam niezle Gown@

Co do polski to jest zszamboiona - rozniece klasowe pomiedzy biedota a bogaczami siegaj a zenitu i nikt nic z tym nie rozbi a robotnikom kaze sie pracowac z mniej niz najnizsza krajowa tlumaczac wszystko kryzysem :)))) ktorego nie ma widzac te sliczne samochody na ulicach i mini palacyki zamiast domow - nie wiem do jakiej klasy nalezysz skoro tego nie zaowazasz ?? - pelno oszustow , kretaczy wszedzie na kazdym kroku a jak chcesz uczciwie zarabiac to pseudo koledzy w twojej firmie naprawde ci pomoga :))))) oj tak na nich moooozna liczyc :))))) jak nie wyladujesz u psychiatry to przynajmniej u terapeuty :))))) polacy to jest jeden wielki dowcip :))))))

hallelujah

co do vietnamu - koniec koncow wojana wybuchla serwujac ciemnemu ludowi amerykanskiemy klamstwo o zekomo zatopionych okretach - klamstwo to klamstwo

we wszystkich tych przypadkach serwowane jest klamstwo

co do buntow - to wybuchly bo zbulwersowani mlodzi ( dzieci kwiatow , konsumenci LSD i Marihuany - stosunkwo nastawieni antywojennie poprzez stymulacje samymi dragami ,ktore to tak wlasnie dzialaja - pokojowo nastawiajac do zycia ) - amerykanskie wojsko cierpialo na deficyt nowych mlodych poborowych i zakazalo LSD, ktore to bylo jeszcze legalnie i na sile wzywano do wojska - nic dziwnego ,ze wywolalo to bunty a rzad za wszystko wina obarczyl zazywanie LSD ( substancji , ktora powoduje uczucie niekonczacej sie milosci do blizniego i zwierzat ) - mlodzi nie chcieli isc do wojska bo byli nastawieni pokojowo nie tyle do wojny ale i do calego swiata i wszechswiata :)))))

wiec poswiec wiecej czasu niz 15 minut czytajac bzdety na wikipedii - i zagleb sie troche bardzie do tematu - a swoje zdanie na temat filmu podtrzymuje -

za wszelkie bledy ort. gram. i interp. - sory ale nie dbam za bardzo o to - tresc jest zrozumiala a to najwazniejsze

ocenił(a) film na 9
SKAMANDRYT

lol. Wybacz ale bredzisz. Naprawdę sądzisz, że 20 tys wietnamczyków pod rządami komuny nie pożegnało by się z życiem? A zobacz ilu zginęło po wycofaniu się Amerykanów. Skoro byli tacy źli czemu dochodziło do sytuacji, że cywile prosili o zabranie swoich dzieci do USA? Jak wytłumaczysz jeszcze wojnę w Korei? Może też Amerykanie starali się dobrać do jakichś surowców? Słuchaj ja nie jestem jakimś Amerykanofilem, ale przy całym g*wnie jakie przywożą ze sobą już wole ich niż komunę. Protesty hipisów też nie były spowodowane "niedostatkiem" LSD jak sugerujesz, już dziś wiadomo, że wiele z nich wspieranych było, a czasem i prowokowanych przez ZSRR. http://mm.salon24.pl.s3.amazonaws.com/fb/62/fb623af66897f941263f74c5a594e72d,2,0 .jpg mówi Ci coś to zdjęcie? Główny dowód na okrucieństwo amerykanów i ich zwolenników z Wietnamu. Absolutnie wyrwane z kontekstu poczytaj jego historię. Ogólnie rzecz ujmując pomijając, niektóre kwestie z Twoich wypowiedzi, z którymi się mogę zgodzić (jak chociażby sytuacja w pracy itp) to masz poglądy ukształtowane przez jakąś lewacką ideologię, która wszędzie wietrzy spisek, tylko na własnym podwórku go nie widzi, wszędzie widzi oszustwo, a sama ciągle oszukuje. Nie dbasz o błędy ort i gram-> no to przykre bo pokazuje szacunek do własnej kultury i tożsamości, cały czas nazywasz Polskę szambem, ale pamiętaj, że sam z tego szamba jesteś w takim wypadku, a jak nie od dziś wiadomo z szamba wyławia się gówna nie diamenty. Cieszy, że tak dobrze Ci się powodzi tam gdzie jesteś, ale przykre widzieć jak to zmienia...

hallelujah

20.000 ( zdrajcow ) porownujesz do 2.000.000 ( cywilow ) ??
te 20.000 domyslam sie ze to zdrajcy wspolpracowali z usa za ichna czekolade i gume do zucia

widze ze jestes kolejnym patriota , ktory to z powodu braku argumentow ( pomijajac bledne rozumienie przekazu ) ostateczna deska ratunku jest czepianie sie bledow ortograficvznych - wybacz ale za bardzo masz rozwinieta lewa polkule mozgowa. - widac lewa polkula jest u ciebie dominujaca

Cyt:,, Protesty hipisów też nie były spowodowane "niedostatkiem" LSD jak sugerujesz,, - wcale tego nie sugerowalem

- wrecz przeciwnie - dzialanie LSD nastawia czlowieka antywojennie - a bunt nie zostal spowodowany zakazem LSD - tylko wyciekiem akt z pentagonu na temat klamstw o vietnamie , ktore to byly na codzien serwowane w lokalnej prasie i TV a na dodatek przymusowymi poborami do armi ludzi , ktorzy byli pacyfistami - to spowodowalo bunty a rzad przekrecil to i zwalil na LSD - widzisz roznice ???

Co do kolesia na zdjeciu to amerykanie so mistrzmi propagandy i pisania bajek - nie znam jego historii - poprosze o link

Polska jako ziemia nie jest szambem ale ludzie ktorzy ten kraj plugawia a jest ich aktualnie coraz wiecj - wiec dl amnei to syf i tego nie zmienisz ani ludzi ktorzy o ten kraj walczyli - to pewnie przekrecaja sie w grobach

hallelujah

Cyt:,,Znamienna była także postawa Amerykanów już po zawarciu porozumienia 27 stycznia 1973 podpisano w Paryżu traktat pokojowy. Dokonali tego przedstawiciele USA, Wietnamu Płn. , Wietnamu Płd. i Viet Congu. Zawieszenie broni prezydent Richard Nixon nazwał "honorowym pokojem". . Zostawili oni na pastwę losu rząd południowowietnamski i jego armię - było to więc wydanie na byłego sojusznika wyroku śmierci,, jak widzisz w wietnamie pelno bylo zdrajcow

zreszta jak polakow zdrajcow za czasow okupacji - dziadek tuska

ogolnie to ty bredzisz

w szkole takich rzeczy sie nie nauczysz bo cenzura zabrania - a takze przykro mi stwierdzic, ze po tym twoim wojsku masz rownie mocno ocenzurowany mozg

hallelujah

nie jestem zadnym: lewakiem , prawicowcem , komuchem , demokrata , nacionalista , kapitalista , faszysta , i H@j wie kim jeszcze ....

poprostu jestem i zapoznaje sie z tematami roznymi (nie jestem amerykofilem - bynajmniej ) i nie ma znaczenia w tym wypadku swiatopoglad - szukam prawdy i odzielam chwasty -
widze ze ty do tematu podchodzisz ideologicznie - a jak tak to idz i sie klucic z Pisowcami , Pelowcami , paliglupami i czerwonymi rudymi z SLD - bo widze ze jak zwykle na polskich mordach pieniactwo

masz jakies konkrety to sie podziel a nie wymyslasz tu od ideologistow

ocenił(a) film na 9
SKAMANDRYT

BUAHAHAHAHA.. odpiszę Ci jutro bo... załamałem się kompletnie ...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
hallelujah

widze ze w twoim wydaniu to poszlo po honorze zolnierza - tak jak i my bronilismy kraju i mielismy w nim kolaorantow tak kazdy kraj bedzie bronil swojego podworka - prymitywami sa ci co te kraje napadaja i je grabia pod wymyslonym pozorem

https://www.facebook.com/photo.php?v=10150769596478698&set=vb.660578697&type=2&t heater

ocenił(a) film na 9
SKAMANDRYT

Tak szybko bo już raz odpisałem i mi jakoś skasowało odpowiedź

Napisałem tylko, że Wojna w Wietnamie miała jakiś cel i było nim zmniejszenie wpływu komunistów na świecie (zatrzymanie ich ekspansji) i to fakt
Nie bronię jankesów, ani nie twierdzę, że są święci tylko uważam, że o wiele więcej niewinnej krwi na rękach mają żołnierze komunistycznego wietnamu niż amerykańce, bo taka jest idea komuny (poczytaj, jeśli umiesz, chociażby o Pol Pocie)

Nie ma większego sensu dalsze kłócenie się z Tobą gdyż przypominać to powoli zaczyna kopanie się z koniem choć jeśli o Tobie mowa to raczej z baranem. Cieszę się, że skończyłeś podstawówkę, ale jakoś nie widać byś nabył chociaż podstawową umiejętność jak czytanie ze zrozumieniem. To właśnie dzięki takim jak Ty, czyli ludziom, którzy jakimś cudem spier*olili za chlebem i "cieciują" gdzieś za granicą Polska jest "zszambiona". Najlepszym tego dowodem jesteś Ty drogi przyjacielu z wodogłowiem, bo toczysz pianę z pyska i plujesz jadem non-stop myśląc o sobie jak o wielkim panisku mieszkającym teraz w pałacach choć srać chodziłeś pod chałupę. Gratuluję naprawdę poziomu dyskursu. Żyj długo, żyj szczęśliwie. Skończ jakąś szkołę może, stań się człowiekiem z charakterem to może nie będziesz wtedy bezmyślnie pluł na historię i kulturę z której się wywodzisz, choć po tej rozmowie z tobą mam wrażenie, że wychowanie twoje wiązało się z oborą. Żegnam i ubolewam nad stanem twego .... "musku"

hallelujah

Pol Pot] (ur. najprawdopodobniej 19 maja 1925 w Prek Sbauv

ocenił(a) film na 7
piotrbimbasik

Szeryf swiata teroryzuje kraje w ktorych znajduja sie zloza sorowcow.Szkoda tych chlopakow ktorzy ide walczyc w imie sztucznych ideii.