PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298581}
5,1 197 tys. ocen
5,1 10 1 197215
6,1 63 krytyków
Wojna polsko-ruska
powrót do forum filmu Wojna polsko-ruska

Z ogromnym napieciem czekalem na ten film, juz sam tytuł i rola bardzo lubianego aktora jakim jest Szyc była dla mnie motywacja do przejscia sie na seans. Początek w miare(pierwsze 5 min)kolejny czas spedziłem na dopijaniu coli i czytaniu sms-ow. Nic ciekawego nie zostalo zauwazone przeze mnie. Faktycznie jest kilka smiesznych momentow ale to sa szczatkowe sceny. film dostał ode mnie note 2/10 - tylko dałem 2 za role Szyc inaczej dal bym mu goraca i pewna 1!. Krótko mowiac stanowczo odradzam ;/ lepiej pojsc na cos innego lub przejsc sie ze znajomymi na pizze niz wydac 15-20 zl na ta beznadzieje

ocenił(a) film na 8
matuz86

Cóż, jak dla mnie to warto dać te 15-20 zł na tą beznadzieję... Moim zdaniem wybierając się na ten film powinno się wiedzieć czego on dotyczy i że nie jest to kolejny film dla szarej masy wolącej czytanie sms-ów od prawdziwego (dobrego) kina. Poza tym radzę zacząć czytać książki bo wtedy przy oglądaniu ich ekranizacji nie będzie niespodzianek...

ocenił(a) film na 2
marijka

masz racje poszedlem nieprzygotowany do kina(brak jakichkolwiek recenzji na temat filmu czy wczesniej przeczytanej ksiazki) moja wina i tylko moja ale tlumaczy mnie brak czasu pisze prace licencjacka z ortopedii i nie mam czasu by gdzies wyjsc i moze to po czesci wina tego ze akurat dzis nie chcialem kina "dla innej masy niz szarej" :) tylko czegos mocnego cos co mnie zaszokuje rozbawi i nada taka dzikosc a tu zawod...

w kazdym razie na dzien dzisiejszy film mnie zdolowal
coz rozne gusta rozne oceny :) pozdrawaim

ocenił(a) film na 8
matuz86

Rozumiem, ja mam za miesiąc obronę ale uważam, że na dobrą książkę i dobry film czas jest zawsze bo nauka nie zając...:) Pozdro

ocenił(a) film na 6
matuz86

Jeśli mam być szczery, to przy ocenianiu przeze mnie fimu, Szyc zostałby zaliczony jako MINUS. Dlaczego? Bo uważam, że zagrał zaledwie przeciętnie, jak nie gorzej. Intonację głosu miał w miarę ok, ale mimikę twarzy (szczególnie brwi) zawalił kompletnie, o spojrzeniu już nie wspominając. Jak dla mnie mógł to o wiele lepiej wykonać. A film średni