PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298581}
5,1 197 tys. ocen
5,1 10 1 197215
6,1 63 krytyków
Wojna polsko-ruska
powrót do forum filmu Wojna polsko-ruska

Nie dość, że film jest słaby, ale może komuś się podobał nie wykluczam takiej opcji, ale to czego nie da się wybaczyć reżyserowi to jest pokazanie gołego Szyca.... ohyda, i jeszcze z takiej perspektywy, że musiały być widoczne genitalia. Mam już dość pokazywania ch*jów aktorów w filmach. W ogóle po co takie rzeczy pokazywać. Teraz pewnie napiszecie, że co jest złego w nagości, ale pomyślcie, jak pokażą tylko cycki w jakimś filmie to robi się aferę bo wykorzystuje się kobiece ciało i to jest złe. Wtedy nagość przeszkadza, tak? W ,,wojnie polsko-ruskiej,, tylko Szyc pokazał wszystko a aktorki nic. Nawet dziewczyna Silnego nic. Czemu nie pokazano jej nagiej, jej warg sromowych albo chociaż łona. Mówi się, ze w filmach jest dużo kobiecej nagości, ale co z tego jak pokazują tylko piersi, które nie są genitaliami czy tyłek jak i tak genitaliów czy nawet tych łon nie zobaczysz. Wychodzi z tego to, że tak na prawdę jest więcej penisów. To jest nie sprawiedliwe.

N3komork

Ojej, biedactwo się zgorszyło.
Tak mi przykro :'(

Antycyponek

No widzisz, jak kobietom przeszkadza, że np. w wyborach miss uczestniczki paradują w bieliźnie to wszyscy się z tym zgadzają i dostrzegają dyskryminację kobiet. Jeżeli naprawdę wykorzystuje się męską nagość to od razu jakieś bagatelizowanie sprawy. Widocznie szowinizm feministyczny jest akceptowany na filmwebie.

ocenił(a) film na 2
N3komork

To był najmniejszy problem tego filmu. Dla mnie jest to po prostu film o niczym. Żenująco o niczym.

majkalipcowa

Najmniejszy to ciekawe po co pokazany? Soni Bohosiewicz nie pokazano

ocenił(a) film na 2
kontestator84

Sorry, ale nie chce mi się nawet tego beznadziejnego filmu analizować.

ocenił(a) film na 2
N3komork

ojej.... penisy, wszędzie penisy! uważaj, bo jeszcze ci się spodoba :)

schschfikation

Ciekawe jak kobieta napisze, że jej nie podobają się panie w bieliźnie na wyborach miss to jakoś im nikt nie odpisuje, że mogą się spodobać. Zamilcz szowisto.

N3komork

a mi sie to podobało w koncu nie ma tylko gołych bab

nicca23

Mi się nie podobało.

Pytanie, gdzie te gołe baby? W jakich polskich filmach można oglądać gołe baby, czy pokazują kobiece łona? Nie więc gdzie te gołe baby? Pokazywanie gołych mężczyzn a brak gołych kobiet to dyskryminacja. Widać u Ciebie dosyć dyskryminujące podejście do sprawy, bo jeżeli według Ciebie ,,wkoncu nie ma gołych bab,, to nie pomyślisz, że nie powinno się pokazywać gołych mężczyzn?! To tak jak zemsta, a zemstą posługują się ludzie słabi.

N3komork

Mi odpowiada że w koncu pokazali nagiego pana a nie tylko nagie panie.
w wielu filmach są i łona ,ciężko mi teraz przypomnieć sobie tyt ale w wiekszosci Polskich filmow.Np mniejsze zło

ocenił(a) film na 2
nicca23

Płynące wieżowce

majkalipcowa

Proszę Cię, przecież ten film był reklamowany jako gejowski więc nie zamierzam na to patrzeć. Tak czy siak to ukazuje, że w filmach nie ma tylko i wyłącznie kobiecej nagości.

nicca23

Mi nie odpowiada, że ,,w końcu,, pokazują nagich panów. Jeżeli podobno kiedyś były tylko same gołe panie to nie oznacza, że mają być pokazywani goli panowie. Kobieca nagość to pojęcie względne, dla nie których to pokazanie kobiety w majtkach i staniku, w skrajnych przypadkach w bieliźnie, a dla logicznie myślących: kobieta bez majtek pokazana frontem. Cycki to to samo co pokazanie przez mężczyznę torsu. Jeżeli w polskich filmach pojawiają się łona to w tych nie znanych, niestety w telewizji pokazywane są tylko te z gołymi mężczyznami.
Właściwie to po co pokazano gołego Szyca? Jaki to miało cel? W filmie ,,Lech Wałęsa człowiek z nadziei,, żona Wałęsy po przylocie ze Sztokholmu przechodzi kontrolę osobistą i tam nie pokazano jej całej nagiej chociaż to miało sens. Gdyby powstał polski film o ginekologu to wtedy też by nie pokazano kobiecego krocza ani łona, takie absurdy. Wkurza , że pokazuje się w filmach nagich mężczyzn dla ideologii ,,w koncu pokazali nagiego pana a nie tylko nagie panie,,.

nicca23

No tak, w wielu filmach ale ciężko sobie przypomnieć...