PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298581}
5,1 197 tys. ocen
5,1 10 1 197215
6,1 63 krytyków
Wojna polsko-ruska
powrót do forum filmu Wojna polsko-ruska

Dawno sie tak nie usmialem(wiem ze to na tle dramatycznym lecz podobnie jak z dniem swira, tylko za pierwszym razem sie smiejesz a potem widzisz ten podtekst) .. Moze ktos mi wylumaczyc scene gdy Andzela wymiotowala kamieniami czy co to bylo ? Co autorka miala do przekazania? Film naprawde swietny, ni rozumiem ludzie ktorzy 20 minut przed koncem wychodzili z kina.

urson1

Były w filmie momenty wywołujące śmiech, ale to na pewno nie była komedia.

ocenił(a) film na 7
urson1

Kamienie nie były specjalną metaforą. Andżela ciągle mówiła o tym co je. Wychodziło, że generalnie prawie nic (ziarnka ryżu). Gdy zwymiotowała Silny zwrócił jej uwagę, że jej nic to wpierd...nie kamieni. A że one były czarne, no cóż, to już mogło być nawiązanie do samej Andżeli, aż nazbyt mrocznej:P

ocenił(a) film na 3
urson1

Komedia? A w scenie wymiotowania kamieniami chodziło o to, że... dziewczyna wymiotowała kamieniami.

urson1

klomedia czystogatunkowa to oczywiście nie jest, w ogóle ciężko sklasyfikować film Żuławskiego. jak dla mnie rewelacja jeden z najlepszych filmów po 1989. a i jeszcze uśmiałem się rzeczywiści nie mało (ostatnio tak może na Dniu świra) jak i oglądająca ze mną krakowska publiczność.