PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298581}
5,1 197 tys. ocen
5,1 10 1 197215
6,1 63 krytyków
Wojna polsko-ruska
powrót do forum filmu Wojna polsko-ruska

Uważam, że jest to jeden z najlepszych polskich filmów ostatnich lat.

ocenił(a) film na 8
prumprumka

Też tak uważam. Dialogi, gra aktorska , świetne. Jeśli tylko ktoś zrozumie, że to głęboki dramat psychologiczny, to zrozumie dlaczego i w jakim sensie użyto wielu scen tak sugestywnych i alegorycznych. Jeśli natomiast ktoś nie złapie wątku, to będzie miał zlepek niezrozumiałych slajdów i umrze w ruskiej mentalności, bo ruskich na mieście w pip:)

ocenił(a) film na 2
mrs29

no to chyba oglądaliśmy całkiem inny film..

ocenił(a) film na 8
viss

To proszę powiedzieć co takiego Pan oglądał?

ocenił(a) film na 2
mrs29

może niezbyt trafnie to ujęŁAM.. Do mnie film zwyczajnie nie przemówił. Jak dla mnie (nie czytałam książki, więc mogę się mylić) jest on o polskich realiach, aczkolwiek bardzo przesadzonych realiach :-) Film zdecydowanie w moich oczach ratują role Borysa Szyca i Soni Bohosiewicz (choć nie pasują mi owe osoby do ról "dresiarzy", to postaci przez nie grane przypadły mi mimo wszystko do gustu... i tylko one). Ze mną jest niestety tak, że kiedy film mnie nudzi, to nie potrafię doszukać w nim ukrytego sensu, ponieważ pragnę tylko dobrnąć do końca. Pewnie po prostu filmu nie zrozumiałam.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
viss

No niestety tak jest kiedy ktoś nie widzi ''metafor'' zawartych w filmach... Wtedy filmu nie zrozumie już na pewno. Ale każdy ma swoje zdanie, również pozdrawiam.