PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298581}
5,1 197 tys. ocen
5,1 10 1 197215
6,1 63 krytyków
Wojna polsko-ruska
powrót do forum filmu Wojna polsko-ruska

Niektórzy uważają ten film "jeden z najlepszych polskich filmów ostatnich lat" (cytat z gazety stołecznej) i rzeczywiscie, na tle filmow takich jak KIT (jakze zgrabnie dobrany tytul KOCHAJ I TAŃCZ), wypada wybitnie.

Nie wiem co jest w nim takiego genialnego, bo osobiscie po obejrzeniu fragmentu filmu bylem zażenowany do tego stopnia, że prawie opuscilem kino. Uzasadnienie:

- walki jak z matrixa - czyzby nasz wybitny polski rezyser nie byl w stanie wymyslic czegos wlasnego? Dla mnie to jedynie dowod na kiczowatosc tego filmu. Przepraszam, co wnosza takowe walki? Najwyrazniej rezyser jest fanem matrixa...

- scena z zarzyganiem calego pokoju.. no gratuluje, film osiagnal poziom american pie.

- pelno innych fragmentow rownie zenujacych jak damiecki skaczacy po rusztowaniach.

- wymiotowanie kamieniami... ble. co to ma symbolizowac?

- pelno innych fragmentow rownie zenujacych jak damiecki skaczacy po rusztowaniach.

Jest jedna rzecz ktorej zalowalem po obejrzeniu tego filmu: nie tego iz zmarnowalem na niego pieniadze, lecz tego ze nie zabralem do kina kilku browarkow:-) moze wtedy moje zdolnosci intelektualne upadly by do tego stopnia, ze bylbym w stanie naprawde docenic ten film.