PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298581}
5,1 197 tys. ocen
5,1 10 1 197215
6,1 63 krytyków
Wojna polsko-ruska
powrót do forum filmu Wojna polsko-ruska

Ludzie, ogarnijcie, się. uspokójcie się. ja wiem, że polowa uważa ten film za arcydzieło, a druga za gówno. ale po co po raz 100 setny to pisać? i jak można w ogóle pisać "FILM NIE DLA DEBILI" i sugerować, że jak komuś się nie pododba, to jest debilem, albo w drugą stronę: "Najgorszy film jaki w życiu widziałem! Kto się ze mną nie zgadza ten pijak i złodziej" ?????

to trochę tak jak wieczne kłótnie pomiędzy wyborcami PO i PiS'u albo ateistami i katolikami na onecie. czyli przykre, debilne, agresywne gadki. a co najlepsze te dwa przeciwlegle bieguny wyklinają się na forum, a potem w domu, w pracy, w szkole, w pubie spotykają się z ludźmi o tych skrajnie przeciwnych poglądach i milczą na ten temat, nie rzucają się sobie do gardeł. za to potem muszą wrócić do domu i wyżyć się przez internet. to przykre, albo po prostu żałosne.
to samo tyczy się filmu. piszecie tu jaki to ktoś prymitywny, chory umysłowo, albo ograniczony bo coś mu się pododba/ nie pododba, ale rozejrzyjcie się, czy wśród waszych bliskich nie ma ludzi o podobnych poglądach/ gustach i czy to od razy czyni z ich debili?

tu nie ma nawet o czym dyskutować, bo większości nie pododba się tu sama forma (tak jak z w przypadku książki), więc nie ma co im przedstawiać tego domniemanego drugiego dna.

wg mnie przyjemniej by się na forum zrobiło, gdyby ludzie uważający film za gówno po prostu po cichu wystawili sobie tą "jedyneczkę" i nie tracili nerwów na pisanie obraźliwych i prowokujących tekstów.
z kolei zwolennicy filmu mogliby nie pisać, że jak ktoś nie kuma to debil, i nie pisać że 'film ma drugie dno, nie widzisz, to jesteś ślepy', tylko raczej podyskutować, JAKIE jest to drugie dno. bo teorii może być wiele i można się nimi na spokojnie wymieniać.
a jak ktoś się wpieprza z jakąś chamską prowokacją można by to zignorować i nie tracić nerwów.
niektórzy ludzie poświęcają chyba więcej czasu na kłócenie się na filmwebie z obcymi ludźmi, niż na oglądanie filmów i jeszcze mają czelność nazywać się kinomaniakami.
no i dochodzi do tego, że forum każdym filmem budzącym skrajne emocje staje się polem bitwy. i w tym momencie prawie wszyscy zniżają się do poziomu Silnego :)

pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
kangur_msc_CM

A ja powiem to po raz drugi. Mam nadzieję, że znajdą się Ci, którzy zrozumieją. Nad tym forum pupa świeci. Pupa tych wszystkich pseudo znawców, którzy nie są nawet ćwierć znawcami w ich znawcowym mniemaniu.
Przed pupą nie uciekniemy, ani jej też nie zmienimy. Tyle mam do powiedzenia.

Mam nadzieję, że napisałem wyraźnie.

scrow

to ty scrow jestes pupą, ktora wchodzi na kazdy temat i pieprzy głupoty. moze ty nie zroumiales , ale kiedys dojrzejesz i zrozumiesz, cwelu

ocenił(a) film na 8
hipis11

Nie żeby coś ale wyraziłem się już nie raz na ten temat jasno i przejrzyście. Nie pozostaje nic jak podsumować was wszystkich w sposób powyższy. Kto zrozumie ten zrozumie.

ocenił(a) film na 8
scrow

No i jeszcze jedno. Pupa może być tylko jedna a ty jesteś jednym a jej promieni.

Powodzenia i zapraszam ponownie.

ocenił(a) film na 10
scrow

Hipis, wszyscy jesteśmy pupami, a jeżeli ta 11 przy twoim nicku oznacza wiek, to dowiesz się tego dopiero za jakieś 7 lat, o ile Ferdydurke nie zostanie wycofane z kanonu lektur przez rekonkwistę braci K.

Zaś slogan "nie dla debili", też chyba został opacznie zrozumiany.

ocenił(a) film na 6
arekrem

nie przyprawiajcie znowu każdemu gęby ;)