PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298581}
5,1 197 tys. ocen
5,1 10 1 197211
6,1 63 krytyków
Wojna polsko-ruska
powrót do forum filmu Wojna polsko-ruska

Obejrzałem wczoraj i mam cokolwiek mieszane uczucia. Z jednej strony niektóre teksty Silnego i jego "ziomów" przyprawiały mnie o uśmiech (trudno, możecie mnie uznać za prymitywa). Z drugiej jednak strony pomimo usilnych prób często nie mogłem się połapać o co w tym filmie chodzi. Ogólnie dałem mocną 6/10 ale po obejrzeniu filmu chyba raczej nie sięgnę po książkę.

ocenił(a) film na 6
maciekced

Powiem ci że też mam mieszane odczucia po obejrzeniu tego filmu, a to dlatego że film z jednej strony jest autentyczny pod względem zachowania subkultur: dresiarzy, ćpunów, młodociana gotka, ta z dobrego domu sekretarka, jest też przedstawiona patologia i.t.p.
Z drugiej strony film może być źle odebrany i u niektórych może się załączyć uraz do Rosji, nie mówcie mi że tak nie jest, bo wiele osób ma uraz do Niemców za Hitlera (mimo że był z Austrii) a od wojny minęło dużo lat, a tamto pokolenie w większości nie żyje ze starości rzecz jasna. Poza tym partnerem handlowym w większości procent są Niemcy, potem chyba Rosja, a wiele osób ze społeczności Polskiej ich nienawidzi za historię. No cóż wojny były już od starożytności... Na pewno to nic dobrego, ale takie są fakty.

Raf_27

nie wiem jak film, bo mnie znudził w trzy dupy i rzuciłem, ale książka to odjechana parodia subkultur i stosunku do Rosji. zero jakiegokolwiek autentyzmu.