Naprawdę trudno mi powiedzieć o czym ma być ten film? bo jest po prostu dziwny i hmm bez sensu.
I naprawdę nie rozumiem dlaczego film ma być taki wybitny, ja w nim nic takiego nie widzę.
Chaotyczna fabuła, dziwaczne postacie, dziwaczna zdarzenia. Przypomina to film surrealistyczny ale takim podobno nie jest.
Realizm który jest tu częściowy, pół na pół z po prostu bezsensem.
Ogólnie film który jak dla mnie wpisuje się w ambitne kino (szczególnie polskie) które podoba się krytykom ale nie normalnym ludziom, bo nie można nakręcić mądrzejszego filmu który jest jednocześnie zjadliwy dla ludu.
I jeszcze muszę podnieść wątek Autorki.
Autorka podobno realistycznie opisuje środowisko młodzieży, szczególnie dresiarzy, ale ona jako osoba mało społeczna i zdecydowanie z innych kręgów zna te środowisko z zewnątrz, więc jej opis jest powierzchowny i przez co nierealistyczny.
Dalej, wiele osób podnosiło to że autorka jest mało komunikatywna i nie jest dobra w słownym wyrażaniu swoich myśli. Dla mnie nie jest to żaden zarzut co do jej pisarstwa bo nie ma to naprawdę nic do rzeczy.
Jednak zdolność retoryki jest zdolnością, można się jej nauczyć, chyba że naprawdę ma się jakieś zaburzenia. Więc skoro autorka się tego nie nauczyła to jest to jej wybór nie ma jej co za to bronić.