PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298581}
5,1 197 tys. ocen
5,1 10 1 197215
6,1 63 krytyków
Wojna polsko-ruska
powrót do forum filmu Wojna polsko-ruska

Nastawcie się tutaj proszę bardziej na surrealistyczny wręcz komiksowy na styl Tarrantiono, Rodrigueza i Guy’a Ritchiego obraz, jeżeli ktoś się nastawia na „Normalny” film to może się bardzo zawieść jak ja przy pierwszym kontakcie z tym genialnym obrazem.
Mimo iż mam 29lat i sam próbuje stworzyć scenariusz w podobnym klimacie do filmu w naszych realiach co nie jest prostym zadaniem żeby to nie wyglądało tandetnie albo szablonowo, dziś zarejestrowałem się po raz pierwszy na filmwebie, to dzięki temu filmowi. Otóż moi drodzy! Oraz szanowna Ekipo, biję pokłony nad tym obrazem dlaczego?
-klimat surrealistyczny, momentami mocno przerysowany by podkreślić dramaturgię czasami wręcz groteskową by oddać emocje obrazu. Idąc dalej wygląd postaci, mimika, zachowania(scena jak silny próbował przekłuć nagrzaną dziewicę wcześniej gadając do swojego „wacka” ^swoją drogą genialne ujęcie!^ jak zmienia się z konkretnego twardego gościa w takiego zakłopotanego misia + mimika Borysa Szyca którego nie doceniałem ale przepraszam i uważam że jest niesamowicie dobrym aktorem!
-sposób opowiedzenia Dramatycznej opowieści miłosnej tak dogłębnie z głęboko z poziomu głównych postaci i te sytuacje jak furia naćpanej mariury ( Natalii ) która przyszła do silnego na głodzie i rozp******a mu całą chatę po czym grzeje barszcz czerwony do nosa i z tym czerwonym nosem gania po chacie, oglądając ją to czułem jej głód i charakter! To jak Silnoręki grzeje tabletki po których wszystko wygląda jak po LSD, jego kłótnie ze swoją miłością i taką bezbronność umysłową tego człowieka! To jak zagłębiamy się dalej w jego umysł, to jaki ma w nim bałagan! I najważniejsze to co on czuje!
-Kochani MEGA wyraziste postaci! Nie znalazłem tam żadnej postaci której scenariusza nie można byłoby rozwinąć dalej! BRAWO!!!! Mały Ćpunek na festynie szoook! Laska która przyszła z ćpunkiem szook!
Mógłbym wymieniać jeszcze godzinami ale sami odnajdzie te niesamowite aspekty!
Ten film nie tylko coś przekazuje! Z niego się wylewa!
Chciałbym szczerze aby więcej ludzi rozumiało takie filmy w naszym kraju! To może w końcu spowodowałoby że zaczęłyby powstawać właśnie takie niesamowite surrealistyczne obrazy!
Bo przecież jak by autor chciał tylko zarobić to nie widzę problemu żeby napisał scenariusz dla zagranicznej publiczności a jednak ryzykują wydał ten obraz dla nas Kochani!
Efekty specjalne nie różnią się za dużo od zagranicznych, kamera (to osobny rozdział) ten obraz nie odstaje od kina zachodniego z tą różnicą że my rozumiemy ich filmy a u nich nie każdy mógłby to zrozumieć bo nie widzi tego za oknem
Naprawdę głębokie kino nietypowe w Polsce i oczywiście tekst na końcu filmu od autora!
Ponownie użyje słowa genialne mimo iż już wam się pewnie znudziło ale nie znajdę lepszych słów!

ocenił(a) film na 3
DennisXMoore

Tak, od strony technicznej wiele dobrego.

" grzeje barszcz czerwony do nosa i z tym czerwonym nosem gania po chacie, oglądając ją to czułem jej głód i charakter! " - jakoś nie utożsamiałem się z takimi bohaterami. Dużo chętniej bym ich powystrzelał.