PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298581}
5,1 197 tys. ocen
5,1 10 1 197215
6,1 63 krytyków
Wojna polsko-ruska
powrót do forum filmu Wojna polsko-ruska

Po 30 min wyłączyłam. Ktoś tu chyba nie był trzeźwy wymyślając ten scenariusz. Nie
oceniam, bo nie oglądnęłam do końca.

ocenił(a) film na 1
selma_filmweb

Rzadko zakładam nowe posty, ale tu chciałam zareagować. Przedtem natrafiam na Twoją wypowiedź i w pełni popieram. Tego się NIE DA obejrzeć. Oceniłam na 1/10, b to faktyczni jedno wielkie NIEPOROZUMIENIE.

ocenił(a) film na 2
sapereaude

Zgadzam się w zupełności!

ocenił(a) film na 9
selma_filmweb

Boszzz to jest na podstawie książki Masłowskiej, nikt scenariusza z dupy nie wymyślił.
Może warto przeczytać, będziesz wiedziała z czym to się je. Może podejdziesz do filmu jeszcze raz ;)

udkojagniece

Oo chętnie przeczytam, bo oglądać tego do końca nie dałam rady. Czyli Masłowska ma wyobraźnię! ;-)

ocenił(a) film na 9
selma_filmweb

Wyobraźnię ma na pewno, ale cała historia jest wzięta z osiedla na którym całe życie się wychowała ;)

udkojagniece

w takim razie nie chciałabym mieszkać u niej na osiedlu :P takie rzeczy... he he

ocenił(a) film na 2
selma_filmweb

Nie warto oglądać filmu. Totalne DNO :-)

ocenił(a) film na 9
pitixpl

Wielbicielom amerykańskich komedii dziękujemy :P

ocenił(a) film na 2
udkojagniece

Hehe no tak ^^ Powiesz mi co było w tym filmie takiego ciekawego? Jak złapał ta kobite za twarz i rzucił za bar ?? >.> No faktycznie to była niezła komedia :)

ocenił(a) film na 9
pitixpl

Zacznijmy od tego, że "Wojna.." to nie komedia.
A jeśli chodzi o moje osobiste zdanie to ten film jest dla mnie arcy-ciekawy; głównie przez to, że jeszcze czegoś takiego nie widziałam, zostałam zaskoczona maksymalnie i to był ogromny plus. Jeśli nie nudzę się na polskim filmie to jest dobrze.
Druga rzecz: ten film to pastisz na specyficzne środowisko w którym wychowała się Masłowska, jest niesamowitym zapisem mowy blokersów. Tyle w temacie.

ocenił(a) film na 2
udkojagniece

Ludzie, co za demagogia Tobą targa, to aż się przykro patrzy ;) Radziłbym wstrzymać się z komentarzem, że jak się komuś nie podoba to tylko i wyłącznie fanowi/fance amerykańskich komedii, bo gatunków filmowych jest cała masa. Jeśli z tego rodzaju filmem się nie spotkałaś to znaczy, że nie liznęłaś jeszcze w ogóle gatunku: surrealizm (nie polecam) ale krzyczeć, że "Wojna..." to jakaś nowość to naprawdę ignorancja ;) Tylko się nie obruszaj, że Cie tu ktoś ocenia, bo sama to robisz, swoją drogą amerykanie potrafią zrobić naprawdę niezłe komedie, polecam poznać i ten gatunek żeby poszerzyć horyzonty i zluzować wora :)

ocenił(a) film na 9
park3r

Litości, błagam! :D Ktoś tu się poczuł mocno urażony :D
Dyskusja była między mną a pitixpl, także polecam również zluzować anal i nie chwalić się znajomością trudnych słów. Poza tym moja wypowiedź o wielbicielu komedii była w tonie żartobliwym a nie wielce oceniającym. Mam prawo oceniać i pisać jakie UWAGA ja mam zdanie i spoko, się nie obruszam tak łatwo jak Ty :D
Czołem kluski z rosołem Obrońco Upodlonych i Obrażanych :*

ocenił(a) film na 2
ocenił(a) film na 5
selma_filmweb

Jak dla mnie film przerysowany, dużo minusów ale plus też się znajdą. Kreacja Sonii Bohosiewicz z jedne strony mnie zażenowała, a z drugiej wzbudziła zachwyt. Mnie ciężko jest wydać jednoznaczną opinię na temat tego filmu.