PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298581}
5,1 197 tys. ocen
5,1 10 1 197211
6,1 63 krytyków
Wojna polsko-ruska
powrót do forum filmu Wojna polsko-ruska

już producentos zaczynają zamieszanie, reżyserów zmieniają, tak jak Silny panny,
ciekawe co wyjdzie, książka Masło to cholernie ciężki materiał do sfilmowania, oddać bełkotliwy myślotok Silnego na ekranie nie będzie łatwo i jeszcze na dodatek bierze się do tego pan Janek Kolski, reżyser od świętych, świątków i naszej polskiej mistyki ludowej, bardzom ciekaw rezultatu, ale przejechać się na tym łatwo, bo o ile książkę czyta się nawet całkiem gładko, to zupełnie nie potrafię sobie jej wyobrazić na ekranie, jako pełnometrażowego filmu, akcja u Masło jest niemal szczątkowa, a liczą się zejściowe dygresje dres-mana, żeby coś na ekranie się działo trzeba będzie chyba ostro zaingerować w treść, w każdym bądź razie ciekawe co wyjdzie :) ale się rozwlekłem, jak Silny prawie że nieomal tak :)

ocenił(a) film na 8
chico_rojo

:D Wiesz, ja czytając książkę osobiście wyobrażałem sobie jakby to wyglądało na ekranie i muszę przyznać, że wyglądało to całkiem... dobrze:) Ja osobiście liczę na wierne odwzorowanie książki i dodanie paru wątków. Wiedząc, że "Masło (:P) jest zamieszana w pisanie scenariusza jestem gotowy na bardzo udany film.

ocenił(a) film na 5
dKc

żeby dolać oliwy do ognia - reżyser twierdzi, że film będzie zrobiony w konwencji musicalowej... z muzyką rockową!

ocenił(a) film na 8
Juni

ŻE CO????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!