PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298581}
5,1 197 tys. ocen
5,1 10 1 197215
6,1 63 krytyków
Wojna polsko-ruska
powrót do forum filmu Wojna polsko-ruska

http://4.bp.blogspot.com/_kRKai8rGj9w/RwTjRzTi0eI/AAAAAAAABMc/rUxxFGrtSGk/s320/T rainspotting+-+Soundtrack.jpg to chyba nie przypadek? po co do dosłowne nawiązanie? to chyba wręcz plagiat...

ocenił(a) film na 8
nicroz18

Też to zauważyłem, dopiero później przeczytałem Twój wątek. Dokładnie tak jak mówisz. Klimat jest tak bardzo zbliżony, że trudno mówić o przypadku.
Mimo wszystko i tak pójdę do kina. Podobał mi się "Chaos" Żuławskiego i po "Wojnie polsko-ruskiej" spodziewam się przede wszystkim ciekawej narracji, bo samą historię już znam. Książka przeczytana zaraz po ukazaniu.

ocenił(a) film na 7
nicroz18

ja tam mysle ze to nie bedzie tak dobre jak trainspotting ... ale coz moze sie myle. A jezeli wystepuje podobny watek co w trainspotting to mysle ze obejze ten film ;D

użytkownik usunięty
nicroz18

Słyszałem/widziałem na jakimś kanale tv jak ktoś zaangażowany w tworzenie tego plakatu sam mówił, że takie było pierwotne zamierzenie. Dla mnie zrzynanie pomysłów od innych to już totalna kicha, zresztą jak całą ta książka i film. :P

ocenił(a) film na 4

Nieudacznik zawsze będzie się tak tłumaczył a że plakatom do polskich filmów brakuje oryginalności i pomysłowości to wcale nie przypadek.

użytkownik usunięty
Gorgor

co swoją drogą jest bardzo ciekawe, bo w czasach PRL właśnie z najwyższej jakości plakatów (nie tylko filmowych) słynął nasz kraj... coś się musiało zmienić, komercha zabiła inwencję twórczą?

ocenił(a) film na 10

Tematów o tym że plakat jest podobny do tego z TRainspotting było mnóstwo, i nie jest to żaden plagait tylko wszystko jest "na legalu". Poatym uczepiliście jednego jak ja widziałem jeszcze 2 inne plakaty tego filmu.