PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687674}

Wolny strzelec

Nightcrawler
2014
7,5 137 tys. ocen
7,5 10 1 136626
7,2 79 krytyków
Wolny strzelec
powrót do forum filmu Wolny strzelec

Świetny.

ocenił(a) film na 8

Wreszcie jakiś film, który mnie naprawdę wciągnął. Powiem szczerze, że lepszy od tych wszystkich kandydatów do Oscara. Niesamowity klimat, świetna główna rola. Gość miał naprawdę zwichrowaną psychikę. Nie można było przewidzieć co zrobi. Świetna końcówka. Napięcie sięgało zenitu. Polecam.

ocenił(a) film na 8
crimson80

Tak, z tegorocznych kandydatów też najbardziej mi się podobał film. Ogólnie to mam lepsze wyobrażenie o Oscarach, niż one są w rzeczywistości warte, a takie filmy chciałbym aby stanowiły przeciętny poziom kinowy :) ale na tle konkurencji zdecydowanie się wybija i ma coś w sobie. Bardzo dobrze zagrany, a główny bohater to wręcz superbohater.

Ciekawa jest historia. Gość ukierunkował się na sukces za pomocą współczesnych wzorców dążenia do niego i realizując je perfekcyjnie zupełnie je wypaczył. To wypranie z emocji było odświeżające w oglądaniu - w końcu jakiś film, który nie kręci się dookoła damskiej dupy. Chociaż w Whiplashu za dużo romansów nie było ale coś było.

Muzyka na której można zawiesić ucho i nie jest tylko wypychaczem tła oraz kilka rajdów po mieście - muszę przyznać, że w końcu mi się film wcale nie wlekł, co niestety zdarza się coraz częściej (ale może się po prostu starzeję ;)).