Dla mnie majstersztyk! Szkoda gimnazjalistów, przyzwyczajonych do pił, złych zakrętów i tego typu bzdur, nie znających serii Evil Dead. Mniemam, że to ta część widowni ocenia film raczej słabo.
Ode mnie 8/10. Doskonały film w starym stylu.
Zgadzam się, film świetny, mam już dość takich niby horrorów jak piła czy hostel. Ten film to rewelacja wśród ostatnio nakręconych horrorów!Polecam trylogię Evil Dead :D
smieszny film to raczej komedia nie horror - najlepsza scena na podziemnym parkingu albo jak jej oko wyskoczylo (jak to zobaczylem to mi sie filmu odechcialo:D hahahaah) a co do wrong turn to jedynka fajna wiec nie wiem to czego sie przyczepiacie no nie mowie o 2 i 3 ktore byly rownie smieszne jak Wrota do piekiel...
mylisz musze Ci wytknąć, bo tu było zamierzone i miało swój sens, a nie było papką jak w kolejnych częściach WT. Jednak... masz racje bo pierwsza czesc była strawna, coś w stylu Wzgórza maja oczy, ale bez fajerwerków.
Dla mnie tez majstersztyk choc jestem tez fanem pily a co do Evil Dead to obecnie podoba mi sie tylko 2 czesc ale Wrota i tak lepsze
a ja mam 23 lata , przede wszystkim nie chodze do gimnazjum i mnie sie film nie podobał.
Chyba sobie jajuszka robicie ? Zadna zdrowa osoba, przedewszystkim dojrzala, nie oceniłaby tego filmu pozytywnie. Kicz to mało powiedziane
Obrzydlistwo dla fanow Antychrysta, czy Masakra piła łancuchowa
świetny film!
do obejrzenia w kinie, kinówka w domu zepsuje całą zabawę!!!
serio.
ja oglądałem go z klasą na zastępstwie na rzutniku multimedialnym. Było dużo śmiechu. Ale film ma też dreszczyk. jak był jakiś straszny moment to każdy odwracał głowę w bok;)
Każdy ma zawsze inne zdanie, mnie to film smieszyl, wystarczyl jeden moment smieszny i caly czas sie smialem... Bez przesady,ze ludzie, ktorzy lubia piłe czy hostel ocenili ten film tak slabo... szczerze mowiac film troche bardzo rozglosniony jako dobry horror,a okazał sie kiepski. Dla mnie tez tak bylo z "Sadysta" w mediach czesto bylo mozna zobaczyc zwiastun.
Przy czym sie balem to byl: REC i Paranormal Activity, w nocy, dobre nagłośnienie.
Trochę luzu koleś. Ten film to naprawdę świetna rozrywka. Nie można oglądać oscarowych pozycji non stop, a kicz w tym akurat wypadku jest świadomie użytym narzędziem, co "dojrzały" widz powinien zauwarzyć i docenić.
I nie czepiam się pily (której pierwsza częsć była naprawdę dobra) i złego zakrętu (jak ktoś wcześniej zauważył), a raczej szablonu wg którego kręci się współczesne tophorrory, przez pryzmat których młody widz ogląda taki film jak exemplum Drag Me to Hell i ocenia go słabo bo "głupi, śmieszny a nie straszny i w ogóle za mało brutalny".
zgłaszam się - zdrowy. dojrzały - nieledwie przejrzały wręcz. oceniający jak najbardziej pozytywnie :) nie wiem co to są hostele, złe zakręty czy insze nowości i nie odczuwam potrzeby dowiedzenia się. wiem co to evil dead i braindead i jeśli się taki klimat lubi, to i drag me to hell się spodoba.
100 % Racji - wsoim gatunku REWELACJA/PEREŁKA!!!
Dla miłośnika Evil Dead - coś wspaniałego. Scenariusz ma również trochę zapożyczeń i klimatu z powieści Stephena Kinga "chudszy", był też film na jej podstawie z Robertem Duvallem - ale nie pamiętam polskiego tytułu - oryginalny -jak tytuł książki Thinner. Pozdrawiam wielbicieli świetnych/zabawnych horrorów!!!
(spróbuję też założyć temat ale serwer przeładowany)
en film to totalna porażka,Jak to miał być Horror to troszkę reżyserowi nie wyszło.Do pana który mówił,że ten film jest na prawdę mocny,nie wiem co ty w nim widzisz,przecież to jest totalna chała,nie ma tu niczego na czym można było by zawiesić oka.Ten film jest nudny ,smętny,głupi itd długo by tu wymieniać,ale szkoda czasu nie polecam tego oglądać.Co do piły to,to nie miał być tylko i wyłącznie horror,on przynajmniej ma jakaś fajną fabułę i jest zagadkowy,a ten niczym się nie popisał.
2/10
Myslę, że ty jak i inni, którzy nie znają twórczosci Sama Raimi i nie oglądali "Evil Dead", w ogóle nie powinni się zabierać za oglądanie "Wrót..." i wypisywać swoich żałosnych komentarzy, bo jeśli chodzi o ten film to nie jest on dla wszystkich. Myślę że Raimi doskonale wiedział, że ten film nie trafi do szerszej publiczności, tylko do fanów jego horrorów i dlatego "Wrota..." są jakie są, i cieszę się, bo właśnie takie mają być.
Ten film to totalna porażka,Jak to miał być Horror to troszkę reżyserowi nie wyszło.Do pana który mówił,że ten film jest na prawdę mocny,nie wiem co ty w nim widzisz,przecież to jest totalna chała,nie ma tu niczego na czym można było by zawiesić oka.Ten film jest nudny ,smętny,głupi itd długo by tu wymieniać,ale szkoda czasu nie polecam tego oglądać.Co do piły to,to nie miał być tylko i wyłącznie horror,on przynajmniej ma jakaś fajną fabułę i jest zagadkowy,a ten niczym się nie popisał.
2/10
he a wies ze wyszło:> on taki miał byc, ale trzeba siedziec w tym gatunku by móc to zrozumieć. To coś w stylu pastiszu... Raimi sie wychował na takich efektach gdy musiał je sklecać w piwnicy i powstało jego Evil Dead. Troche trzeba wiedziec co sie komentuje no ale nie od każdego można wymagac ze zna historie kina tak dobrze. No ale po to tu jestem by o tym na potknąć :)
Dużo filmów oglądam zwłaszcza horrorów starych i nowych a film w stylu Evil Dead to nie jest straszny film... to może był straszny film... teraz to jedynie klasyk którego nie mozna nie obejżeć... a to COŚ.. jest mniej niz mierne...Atakująca babcia która gubi sztuczną szczęke... Przerażajaca chustka do wycierania nosa...żenada... Film bardziej śmieszy niż straszy. Zero klimatu praktycznie wszystko dzieje sie w dzień :| a przy kopaniu grobu to jakiś monsum ze deszcz pada 1m3 na 10s już nie mówiąc o tym ze przewidywalna końcówka od momentu jak ma oddać guziczek :| Jedynie gra aktorska trzyma wmiare poziom. Jak dla mnie 3/10
heh no tez nie wierzyłem, że deszcz akurat tylko do grobu padał... przecież to niemożliwe... bym zrozumiał jakby z miejsc wyżej położonych woda sciekała do dosc głębokiego dołu... ale no niestety masz racje to by bezsens. he Evil dead był kozacki ;p humor+ horror. Podobnie jak Martwica mózgu, czy ostania Czarna owca lub Dead snow. Taki gatunek choć tu było zdecydowanie wiecej horroru, napięcia i przerażenia, niż komedii, bo reżyser jedynie humorystycznie operował kilkoma scenami i powiem, że jetem zachwycony jego inwencją. Wiesz zawsze można obejrzeć znów to samo w ciemnych klimatach monotonne zdawania ciosów nożem ;p heh trzeba wyluzować i nie oglądać tego ze spiętym tyłkiem ;p he a powiedz mi taką rzecz... jak babcia jest stara to nie moze jej szczeka wypaśc? nigdy w zyciu nie widziałes , ze podczas powaznych zdazen dzieje sie cos smiesznego. Powiedz mi dlaczego nie moze byc atakującej hustki. Szczególnie, ze to wszytsko to w wiekszosci zwidy naszej bohaterki;> jakby sie bała nocnika to byłby nocnik ;p nie mozna tak kilka nowatorskich pomysł zjechac i nic nie powiedziec. Nawet jak sie nie podobaja to mozna zauwazyc ze ciekawy pomysł ;p
Trzeba się nastawić, że ten film jest nakręcony w takiej groteskowej stylistyce i w starym stylu, mi się bardzo podobał coś innego - mocne 7 :P
Szkoda Ciebie jesli sadzisz, ze trzeba byc w wieku gimnazjalistów aby stwierdzic, ze film jest kiepski.
Dla mnie horror kojarzy sie z czymść co przeraża, przez co musze zakrywac oczy, a wyprawa do toalety po obejrzeniu równa sie z nie lada wyczynem. Tutaj nie było ani jednego ani drugiego.... ani nawet trzeciego.
Nie potrzeba wiele abym sie bała tak więc jak nazwac film, na którym się ziewa i śmieje....?
przez to ,że film był taki ,okazał się bardzo dobry :D. W sali było 10 osób,równo komentowaliśmy cały film :D i wszystkim się podobał ;)
Sama jak wybierałam się na seans myślałam ,że to coś w stylu piły lub innych krwawych rzezi po których to tylko się nie dobrze robi. Raimi mnie zaskoczył i TO POZYTYWNIE. Wiecej takich filmów proszę :)poza tym po scenie z wypadającą szczęką z zorientowałam się ,że raczej to na horror się nie zapowiada.
Również , miałam do wyboru iść na Avatar czy na Wrota do piekieł. Wybrałam to drugie i nie żałuje swojej decyzji :)
Świetna sprawa! Nareszcie film nakręcony w starym stylu, no i wielki powrót Sama Raimiego do kina grozy (tak grozy:P) wogóle film dla osób lubiących serię Evil Dead lub takie dzieła jak "Martwica mózgu" :)
Ja oglądałam ten film w kinie i wręcz 'srałam w gacie'.
Świetny horror, nie ma co!
Jeszcze ta muzyka, że aż się trzęsłam cała ze strachu!
Jeśli kogoś to śmieszy, to ja już nie wiem jakie horrory uważacie za straszne. I skąd ta niska ocena?! Moim zdaniem film powinien mieć mocną 8, jak na swój gatunek!
Świetny film! Nie był by prawdopodobnie tak przerażający gdyby nie idealna muzyka Christophera Younga, która pięknie podkreślała straszne momenty, przerywając ciszę. 8/10
Kurczę, ja jestem gimnazjalistką a film uważam za wspaniały. Zdecydowanie najbardziej przerażający horror, jaki widziałam. Pozdrawiam!
UWAGA!SPOJLERY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!To niewiele widziałaś, ten film kompletnie nie straszy, jest to bardziej pastiszowe kino, niemające niewiele wspólnego z kinem grozy. Dla mnie 3/10, sceny, którymi się niektórzy zachwycają, że takie śmieszne kojarzą mi się z pierdzącą poduszką u Benny Hilla. Przewidywalny do bólu, pozbawiony dramaturgii, spodziewałam się po Raimim jednak czegoś lepszego. To, że kiedyś nakręcił Martwe Zło, który na tamte czasy był rewelacyjny i odkrywczy nie sprawi, że każdy kolejny film będzie arcydziełem.Dobry film powinien sam w sobie się podobać, więc tłumaczenie, że komuś się nie podoba to nie obejrzał innych filmów danego reżysera jest mydleniem oczu. Podobnie ocenia sie grę aktorską: albo ktoś jest dobry w danej roli i zasługuje na wysoką ocenę albo nie, a jego poprzednie osiągnięcia nie poprawią złego wyniku. Gdyby był to całkowity pastisz (typu "Zombi streapers")mógłby być lepszy, ale Raimi zatrzymał się w połowie drogi stąd uważam go za słaby. Oczywiście każdy ma prawo do własnej opinii, bo o gustach się nie dyskutuje, ale ta przewidywalność co do rozwoju akcji: rzucenie klątwy, śmierć staruszki, podmiana kopert czy wybrania kociaka na ofiarne zwierzę są irytujące. Mnie zmęczył i znudził, uśmiechnęłam sie zaledwie pare razy. A gimnazjalistce polecam np. REC - znacznie bardziej przerażajacy i zaskakujący.
Po pierwsze: nie ocenia się gustów,więc bez tego typu uwag. Uzasadnij 8 bo jest to według skali bardzo dobra ocena, wymagająca czegoś szczególnego od filmu.
To niewiele widziałaś, ten film kompletnie nie straszy, jest to bardziej pastiszowe kino, niemające niewiele wspólnego z kinem grozy<--- to twoje slowa . Ja niemusze nic uzasadniac natomiast ty nie pisz za wszystkich tylko za siebie bo mnie i wszystkich moich znajomych(rodzine i przyjaciol) baardzo wystraszyl a widzialem mase filmow w tym mase horrorow.
Oczywiście, że to jest tylko moja opinia, nie wypowiadam się ani za Ciebie ani za Twoich znajomych. Film pretendujący do miana kina grozy powinien straszyć a nie śmieszyć. Która scena w Twojej opinii jest taka straszna? szarpanina ze staruszką? wypadające zęby? koza gadająca ludzkim głosem? człowiek tańczący nad stołem? nie odbieram nikomu prawa do lubienia takiego typu rozrywki, ale nie jest to nic przerażającego. Dobry horror powinien wywoływać mocniejsze bicie serca, przypływ adrenaliny, przysłowiowe "podskakiwanie na krześle". Tu nic takiego nie odczułam. Oczywiście każdy ma inny "próg" strachu i na pewno są osoby, u których cień koziej głowy na ścianie albo mucha wchodząca do nosa może przerazić, ale są to raczej wyjątki niż norma.
Nie, tym co są przyzwyczajeni do pił(...) na pewno się nie spodoba, ale za to w filmie zakochają się ci którzy uwielbiają różne reality show w których trzeba jeść karaluchy, jelita itp. Ci będą zachwyceni. ten film kręci się w kółko wokół ust głównej bohaterki.
Nie znam serii Evil Dead i nie rozumiem czemu niby jej znajomość miała by mi pomóc w odbiorze tego filmu, no chyba że to film instruktażowy jak nie puszczać pawia.
idz poogladac bajeczki bo do dobrego kina dla doroslych w stylu Wrota do piekieł czy Pila niedorosles napisz co sadzisz o tych przebojach za kilka lat jak dorosniesz poki co sie nieudzielaj jak masz sie osmieszac
"bo do dobrego kina dla doroslych w stylu Wrota do piekieł czy Pila niedorosles", to ja w takim razie nigdy nie chcę tak dorosnąć by uznać ten gówniany film za dobre kino.
Film zajebisty , w niektórych scenach się nawet przestraszyłem . A jak się komuś nie podoba to niech sobie pokemony obejrzą bo to jest bajka na ich poziomie . Krytycy albo mają siano w głowie , albo nie zrozumieli tego filmu bo są za mało inteligentni . Niektórzy widać że nie wiedzą co to jest Horror wstyd i chańba
Dziewczyna z którą go oglądałem powiedziała że już dawno tak się nie bała na żadnym horrorze :)
Hahahaha! Niektórzy na serio mnie rozwalili. Komu może podobać się taki kicz? Ta scena z kozą, czy gostkiem który wypluwał kota... Albo wtedy, gdy ta staruszka włożyła całą rękę do ust bohaterki. Film miażdży, ale swoim idiotyzmem. Oglądałam go sama i cały czas się śmiałam. Jak można na takim badziewiu się przestraszyć? Mnie ten gniot raczej ubawił do łez.
Czy niektórzy nigdy nie oglądali dobrych horrorów? Jak można chwalić takie coś? A tym bardziej BAĆ się tego? Hahaha... Dobre sobie.
Dodatkowo, chciałabym zauwazyć, że film jest klasyfikowany jako ''horror''. Gdyby to była komedia - to bym jeszcze zrozumiała (aczkolwiek humor denny i nie na poziomie). Ale film grozy? Żenada.
Zgadzam się :) Przede wszystkim jeśli ktoś zna się na rzeczy (merytorycznie) film oddaje prawdziwe obrzędy. Jest niesamowicie namagnesowany magią, po za tym kończy się w sposób którego do końca nie można przewidzieć i przede wszystkim źle co dla mnie jest wielkim plusem, bo mam dość filmów z dobrym zakończeniem. Co ciekawe jestem widzem kina typu Piła i Hostel i czasem kręcą mnie te filmy, jednak ten film także jest mocny w swoim gatunku.Rozbieżność opinii o filmie może zaś wynikać z klaustrofobicznie małego horyzontu co poniektórych. Z jednej strony tych którzy by coś nazwać horrorem muszą zobaczyć makabryczne sceny mordów, a z drugiej przesadzających, fanatycznych "klasyków" którzy wszystko co nowe będą negować i nazywać "holywoodzkim kiczem". Trochę szkoda, że nie umiecie wypośrdokować Jak dla mnie film 7/10 :)
Oglądałem parę dni temu na HBO i powiem tak - nic nie usprawiedliwia tak niskiej oceny tego filmu na Filmwebie. Ten horror zasługuje na około 7.0 bo jest zrobiony zgodnie z wymogami gatunku i trzyma poziom wyznaczony 30 lat temu.
Tak czytam z rozbawieniem opinie ludzi (podejrzewam że młodych) o tym filmie i naszło mnie takie spostrzeżenie. Młodzi forumowicze. Za jakiś czas obejrzycie "Maczetę" i wam się spodoba. Spodoba wam się bo duet Tarantino/Rodriguez jakiś czas temu wyjaśnił wam jak interpretować/oglądać tego typu filmu. Gdyby powstał jakiś film, który młodym ludziom wyjaśniłby jak patrzeć na filmy typu "camp", "Wrota do piekieł" też by się wam spodobały.
Święta racja. Niestety wątpię żeby krytycy tego filmu wzięli sobie twoje zdanie do serca.
jak dla mnie film nie był zły. Bardzo by mi się podobał jakieś 15 lat temu :) Seria Evil Dead bardzo mi się podobała, ze względu na swój klimat i też trochę, że oglądałem ją jako mały brzdąc. Ostatnio ją sobie odświeżyłem i dałem jej wysoką ocenę, ale powiem, że pewna część oceny wynikała z sentymentu. A tutaj... Mówię, ten film został nakręcony w złych czasach, to już nie ten klimat.