PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=127272}

Wyspa

The Island
2005
7,1 177 tys. ocen
7,1 10 1 177248
5,9 39 krytyków
Wyspa
powrót do forum filmu Wyspa

Chce uslyszec wasze zdanie na temat Klonowania?. Za kilka-kilkadziesiąt lat sytuacja z tego filmu moze sie powtórzyć. Moim zdaniem Klon powinnien miec takie samo prawo do zycia jak prawdziwy
czlowiek, popieram klonowanie osobników wyginajacego gatunku (zwierząt) ale na ludzie klony bym sie nie zgodzil. Być czyimś "zapasowym elementem.." w kazdej chwili mozna wyciac, i stworzyć nowego.. Po prostu zabawa w Boga.

ca1z

Sądze że klonowanie powinno byc dozwolone ale zastanawia mnie jedna rzecz. Jeżeli bóg istnieje i sa zatem dusze człowieka(jestem jakby co ateistą) to co w takim razie bedzie miał klon jeżeli jego pierwowzor dalej bedzie życ? Rozumeim gdyby nieżył, dusza by w cudowny sposob wrociła na ziemie do tego klona, ale co by było gdyby? Ciekawi mnie to, jeżeli udało by sie sklonowac jakiegoś człowieka i nic by sie nie stało ani z pierwowzorem ani z klonem, tooooo - czy istnieje w takim razie Bóg. :)

Ps. Poprostu zabawa w Boga? A może w nowym świecie Bóg to bedzie już przeżytek :) ?kto wie, w jakim świecie bedziemy kiedyś żyć, mam nadzieje że doczekam bo jestem pierunie, ciekawy jak diabli ;)