PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=127272}

Wyspa

The Island
2005
7,1 177 tys. ocen
7,1 10 1 177248
5,9 39 krytyków
Wyspa
powrót do forum filmu Wyspa

Straszne i głupie!!! James Bond juz się nam nakręcił :) Zastanawiam sie tylko, dlaczego amerykanie muszą rozwalić każdy film, jaki im wyjdzie. Ogladając go, przez pierwszą godzinę myślałem o tym, jak wspaniały komentarz dodam na filmWebie. Zachwycił mnie i zaintrygował. Ale to co reżyser zrobił póxniej wołało o pomstę do Nieba. Przeżycie upadku z wieżowca, przeżycie kraks na autostradzie, uciekanie przed kulami z karabinu maszynowego, latanie motorem i prowadzenie samochodu pod prad - toz tego nawet twórcy Bonda nie wymyślili!!! A koncówka? - nawrócenie płatnego zabójcy!!! Ludzie - taki kicz jaki widziałem w tym filmie to przerażajace. Jak można tak ciekawa fabułę zniszczyć? Dlaczego amerytkańscy reżyserzy tak traktują widza? Szkoda mi słów dalej pisać, bo jestem po raz kolejny zniesmaczony. Moja ocena, jakze subiektywna ale według mnie zasłużona [6] - za efekty specjalne dam wyżej, niech strace.

ademicus

popieram :) Upadek z wieżowca to była porażka.. Ja rozumiem że to film sci-fi ale bez przesady! Najlepsze co było w tym filmie to POMYSŁ, szkoda że zmarnowany...

ocenił(a) film na 3
ademicus

Dlamnie ten film jest beznadziejny. Np. skoro oni byli klonami to gdy uciekli z ośrodka z kond wiedzieli jak się zachować w nowym otoczeniu, a do tego umieć prowadzić jakie kolwiek pojazdy. Jakoś mnie nie zadawala opcja skopiowania wspomnień wraz z dna osoby klonowanej jest to troche naciągane i absurdalne. Wydaje mi się że kino amerykańskie zaczyna się staczać a do tego nie mają już dobrych pomysłów na film który nie dość że by miał ciekawą fabółe to i dawał by do myślenia.