PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119834}

Z archiwum X: Chcę wierzyć

The X Files: I Want to Believe
2008
5,9 26 tys. ocen
5,9 10 1 26346
4,4 5 krytyków
Z archiwum X: Chcę wierzyć
powrót do forum filmu Z archiwum X: Chcę wierzyć

Chciałbym obejrzeć filmy,ale nie chce mi się całego serialu oglądać (bo jest tego sporo,a ciężko mi się seriale ogląda),jednak obawiam się,że 3/4 rzeczy z filmu nie ogarnę :/ Proszę o pomoc :)

ocenił(a) film na 8
Milka124

Owa część jak najbardziej jest do oglądania dla niezaznajomionych z serialem.
Oczywiście są smaczki dla tych co znają całą historię, natomiast nie zakłóca ona odbioru filmu.
Pierwsza część kinowa już gorzej, choć historia jest spójna i nic nie ucieknie z fabuły stanowi ona pomost pomiędzy sezonami serialu. Ale mimo wszystko polecam.

Thx1945

Dziękuje :3

ocenił(a) film na 6
Milka124

Uwierz mi - lepiej będzie, jak się zabierzesz najpierw za serial, który Cię wciągnie przez siedem sezonów. Dalsze sezony oglądasz tylko na własną odpowiedzialność! Sam zawsze pomijam od ósmego odcinka ósmego sezonu.

Dawid_1624

Dziękuję za odpowiedź. Na ten moment mój kontakt z "Z archiwum X" ogranicza się do obejrzenia paru odcinków. Kiedyś może się zabiorę za całość.

ocenił(a) film na 6
Milka124

Najlepsze, a zarazem szczytowe lata "Z archiwum X" to są 1993-2000.

Dawid_1624

Ja obejrzałem całość i koniec końców nie żałuję, a mówię to z perspektywy kogoś, kto oglądał (pierwszy raz) pierwsze kilka sezonów za dzieciaka, więc ten serial tym bardziej urósł dla mnie do rangi czegoś kultowego i poprzeczka dla reszty była wysoka. Czasami musiałem się przemóc, ale jak się dało temu szansę, to nawet można było się przyzwyczaić do pewnych nieprzyjemnych na pierwszy rzut oka zmian i wciągnąć, było trochę niezłych odcinków. No i była jakaś satysfakcja z tego, że się "doobejrzało" tę serię do końca, chociaż tak w temacie przemagania się, to najmocniejszym momentem próby był początek 10 sezonu :D