PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=714022}

Za jakie grzechy, dobry Boże?

Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?
2014
7,4 136 tys. ocen
7,4 10 1 135700
5,8 27 krytyków

Za jakie grzechy, dobry Boże?
powrót do forum filmu Za jakie grzechy, dobry Boże?

Już dawno nie widziałem dobrej komedii która by mnie tak bardzo rozbawiła. Nie będę się rozpisywał bo film jest zrobiony lekko i super się go ogląda. Film oceniam na bardzo wysoką 9/10

83
adrunrl

Bardzo dobra komedia, takich właśnie brakuje :)

adrunrl

Dokładnie, zrobiony tak lekko, że uśmiech pojawia się na sam widok aktorów. Pozytywna od początku do końca.

adrunrl

Jak najlepiej oglądać z napisami czy lektorem ? Czy jest to bez różnicy ?

theszatanx

Ja tam jestem zdania, że zawsze, kiedy tylko się da, lepiej oglądać film z napisami :-)

Kaster1

Mnie też się podobał, lekki, sympatyczny i dobrze się go oglądało. :)

adrunrl

Też dałem wysoką ocenę. Świetna, lekka i mądra komedia. Coraz ciężej trafić na taki film w tym natłoku chłamu i głupoty.

adrunrl

$rednia komedia.Liczy£em na konkretna jazde ale najwidoczniej francuskie kino juz tak wyblak£o przez poprawno$c polityczna,ze nie stac ich na nic lepszego.Gra aktoröw tez pozostawia duzo do zyczenia.Sam C.Clavier mög£by popracowac bardziej nad wyrazisto$cia swojej mimiki.W komedii "Czym chata bogata",ktöra uwazam ze jest co najmniej dwa razy lepsza,tez brakowa£o mu troche do idea£u.Ciezko sie z tym pogodzic kiedy widzia£o sie go w komedii "Go$cie,go$cie" z fenomenalnym J.Reno.Pasuja do siebie jak aktorzy z komedii"G£upi i g£upszy",ktöre uwazam za rewelacyjne.No cöz,nikt nie zastapi mistrza francuskiej komedii L.DeFunesa ale uwazam,ze C.Clavier mög£by sie lepiej na nim wzorowac i tym samym stac sie o wiele zabawniejszym w danej roli, nawet przy s£abszym scenariuszu.