PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11907}
6,9 5,2 tys. ocen
6,9 10 1 5157
6,0 18 krytyków
Zabriskie Point
powrót do forum filmu Zabriskie Point

Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego ten film teraz ma premierę? nie rozumiem o co tu chodzi. Kojarzę ten film bo słucham Pink Floyd i wiem,że komponowali muzykę do niego, ale to było gdzieś w latach 60 albo 70...
Nie rozumiem...

page44

tzn., dlaczego w Polsce ma dopiero teraz premierę...?

page44

bo w polsce to już tak jest ;p często to widzę plakaty filmów które miały premiere rok wczesniej na swiecie... ale z tym filmem to jest jeden z rekordów

ocenił(a) film na 7
Becia_9

jedna z paranoi polskiej kinematografii. jeśli chodzi o te daty to te kilkanaście lat PRL chyba zrobiły swoje. jest wiele filmów które dopiero co wchodzą z takim opóźnieniem polskiej premiery. trzeba się czasami sporo napocić lub mieć szczęścia żeby trafić na takie perełki. Ja mam praktycznie całego Antonioniego 'oklepanego' więc widziałem go wcześniej.

Costradeus

A to dobre...po 40 latach...:D
dzięki za informację;)

ocenił(a) film na 7
page44

http://annie.hall.filmweb.pl/
Fajny filmik Woodego Allena. Ta sama sytuacja. Pozdro

ocenił(a) film na 8
page44

chodzi o premierę kinową. Zabriskie Point było już na pewno wcześniej w telewizji, a być może i na video

page44

Dlaczego to głupie pytanie pada pod każdym filmem wprowadzanym na nowo do kin przez Vivarto?

Vivarto już od ładnych paru lat daje nam możliwość ponownego oglądania starych filmów na dużym ekranie. Od tych niemych (Chaplin, niemiecki ekspresjonizm) po te nieco nowsze, choć już mające własne miejsce w historii kina. Nie oznacza to wcale, że film nie był wcześniej w polskich kinach pokazywany. Oznacza tylko tyle, że Filmweb nie ma pola o nazwie "re-premiera" (czy coś w tym stylu), więc dla informacji zainteresowanych pójściem do kina trzeba podawać nową datę wejścia do kin w polu "premiera".
Tyle.

Bhuvan

Amen.

Chociaż wytłumaczyłeś jednym, po nich będą następni.

page44

Kina studyjne przypominają klasykę kina, co w tym złego? Przestańcie wreszczcie narzekać jacy to jesteśmy opóznieni, itp., to już staje się nużące. Proszę oglądnąć film, ocenić, a wtemy pogadamy.