PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=719}

Zaginiony Świat: Jurassic Park

The Lost World: Jurassic Park
1997
6,9 100 tys. ocen
6,9 10 1 99811
5,5 41 krytyków
Zaginiony Świat: Jurassic Park
powrót do forum filmu Zaginiony Świat: Jurassic Park

historycznym błędem z raptorami.

ocenił(a) film na 9
niekrytymarcel

Ponoć w książce wytłumaczone było, że zmodyfikowali DNA dinozaurów, żeby były większe... Ale nie wiem czy to prawda, bo książki niestety nie czytałem... :(

ocenił(a) film na 8
theizationable

Ale i tak powinny mieć pióra

ocenił(a) film na 9
niekrytymarcel

Nooo tu się zgodzę ;)

ocenił(a) film na 8
niekrytymarcel

W latach 90tych jeszcze te pióra nie były takie oczywiste.

ocenił(a) film na 5
niekrytymarcel

Może po prostu to DNA które znaleźli należało do raptora bez piór ? Wiadomo przecież że dopiero w pewnym momencie je wykształciły ..

ocenił(a) film na 8
upior_w_kosciele

Może ale ja na 100% nie jestem pewien.

ocenił(a) film na 5
niekrytymarcel

W sumie to film "przygodowy, Sci-fi". Zrobiony żeby dzieci się jarały ;) jest sens tak się rozdrabniać ? Po co wytykać filmowi każdy szczegół ? :)

ocenił(a) film na 8
theizationable

W książce dinozaury nie były powiększane, Hammond chciał żeby były jak najbardziej wierne swoim oryginałom z przed milionów lat.

W trakcie pisania pierwszej części "Park Jurajski" tak duży gatunek raptora nie był jeszcze znany. Dopiero podczas kręcenia filmu w 1992r został odkryty szkielet Utahraptora który rzeczywiście mierzył około 2 metrów wzrostu i 6m długości. Nikt już tego nie zmienił w kolejnych filmach i tak już zostało z "błędem historycznym".

ocenił(a) film na 8
Anthrax91

no wiesz błąd to błąd ,ale to można zrozumieć.

ocenił(a) film na 7
niekrytymarcel

to jest film fabularny, a nie dokumentalny. Jako taki możemy go oceniać :) Nie jako podręcznik nt dinozaurów.

ocenił(a) film na 8
Venom_p23

no spoko tylko wypominam błąd

ocenił(a) film na 7
niekrytymarcel

luz, rozumiem ;) chodzi mi o to, że jeśli się przyjglądnąć to błędów będzie cała masa. Niezapominajmy tylko, że chodzi też o dobrą zabawę ;)

A błędy mam nadzieję będą poprawione w nowej części ;)