PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665399}

Zbaw nas ode złego

Deliver Us from Evil
2014
6,6 81 tys. ocen
6,6 10 1 81325
5,4 11 krytyków
Zbaw nas ode złego
powrót do forum filmu Zbaw nas ode złego

Czy nie lepiej byłoby przetłumaczyć tytuł "Wybaw nas od zła?" zamiast "kaleczyć" język polski?

ocenił(a) film na 7
eddix

kilkadziesiat wpisow i troll nkarmiony... przeciez tylko o to debilowi chodzilo:(

sobanek

Ale z tego wywiązała się wcale ekscytująca konwersejszyn, by panienkę Justynę zadowolić! Wszak powoli nasz język odchodzi w niebyt- żeby nie powiedzieć: w odbyt (sic!)- więc może by filmłeb się przestawił na ów, tak uwielbiany przez panienkę, zagraniczny język, hę?!
Ja jestem za, a nawet przeciw! Kto to powiedział, tak baj ze łej?! Konkurs za dwa złocisze!!! Przelewem płatne. -_-

ocenił(a) film na 7
Tomik_4

spode łba.

Our Father, Who art in Heaven, hallowed be Thy name; Thy Kingdom come, Thy will be done on earth as it is in Heaven. Give us this day our daily bread; and forgive us our trespasses as we forgive those who trespass against us; and lead us not into temptation, but deliver us from evil. Amen.

Rafael3D

A teraz rzeknij mi, drogi Archaniele Rafaelu, którz racz wiedzieć, cóż znaczy: thy?
Ja to wiem, ale nie powiem!!!

Taki żarcik sytuacyjny, jak powiada moje dziewczę- w znaczeniu: córka!
Świetnie się ubawiłam, czytając te- brzmiąc współcześnie!- posty! Polski język jest tak przebogaty w określenia, synonimy, onomatopeje nawet, że żaden język tego tak nie odda, jak właśnie nasz przepiękny, ojczysty język! Także znam angielski i porozumiewam sie nim na codzień, lecz on jest płytki, taki bezduszny; może my go nie rozumiemy, jak wlasnych siebie, jak naszego języka, w którym wyrośliśmy, wychowali, żyli. Może być, mocium panie.
Panna owa, justyna jakowa- ś, zatraca to, co hołubimy w nas od setek lat: naszą odrębność, naszą słowiańszczyznę, nasze poczucie godności! Nie zna - pewnie będzie- historii własnego narodu!; tera łi gołing do Makdonalda, okej, gajs?!
Wstyd, żal i strach!!!

Rafael3D

A poza tym, ja uwielbiam straropolszczyznę- jest przepiękna!!!
Waści raczysz odpowiedzieć?
Uszanowania
Niżej lub wyżej podpisana.
PS. Głupich nie sieją; sami się rodzą- patrząc na kogos takiego, jak "justyna- dwa miliony dwiescie dwadzieścia dwa", cy cóś!