Zero

2009
6,8 16 tys. ocen
6,8 10 1 16243
5,7 11 krytyków
Zero
powrót do forum filmu Zero

7/10

ocenił(a) film na 7

Jak dla mnie film dobry, zupełnie innych od tradycyjnych polskich komercyjnych produkcji. Film pokazujący świat jaki nas otacza, świat złudzeń. Matka która daje rady córce na temat zdrad jej męża sama korzysta z płatnej miłości, syn taksówkarza, dobry student, pobity w dobrym klubie, sprzedaje się. Film pokazuje całą prawdę o nas samych, bo każdy z nas pokazuje się z najlepszej strony, kryjąc swe mroczne tajemnice i prawdziwe ja. Tak naprawdę boimy się reakcji innych, kryjąc swoje prawdziwe ja, bojąc się odrzucenia. Prawda jest taka, że wszyscy jesteśmy tacy sami i popełniamy te same błędy.
Polecam

MonikaDee

Krótko "pisząc"
postarali się!
BRAWA!

ocenił(a) film na 7
MonikaDee

Zero pokazało mi że aktorów nie mamy takich złych jakby nam się by wydawało. Jeżeli większość z nich może poza pewnymi wyjątkami może zagrać w jakieś kiczowatej komedii romantycznej lub innym rynsztoku intelektualnym a tutaj mogą zagrać co najmniej przyzwoite kreacje (a w nie których wręcz bardzo dobre) to tylko pokazuje że są po prostu dobrzy. Myślę że w obecnym polskim kinie brakuje dobrych scenarzystów, reżyserów oraz całe sztabu który produkuje filmy i dlatego tyle wokół polskiego kina dostrzegamy krytyki. Aktor to aktor ma zagrać tam gdzie go chcą i to pokazuje cała obsada filmu "Zero". Co prawda ostatnio zaczął się znaczący progres naszego kina ale musimy pójść za ciosem i zacząć wpajać w naszych rodzinnych "filmówkach" tradycje oraz wartości które już w przeszłości uczyniły polską szkołę filmową znaną na cały świat.

Co do samego filmu to pod każdym względem był dobry, nie można go specjalnie przeceniać bo żaden wybitny obraz to nie był. Wart jest poświecenia czasu bo jest on kalką nas samych, naszych problemów, pragnień i słabości który każdy człowiek w życiu doświadcza. Pokazuje że każdy człowiek się myli ale zasługuje także na drugą szansę jest też w nim dużo przypadkowości oraz zrządzeń losu których każdy z nas jest świadkiem lub uczestnikiem. Dobry film i tyle.

ocenił(a) film na 8
Dziuchni91

W Zerze pokazali się w większości aktorzy nieopatrzeni polskiemu widzowi notorycznym udzielaniem się w serialach i komediach romantycznych. I to jest wielka siła tego filmu. Nadal mamy wielu złych aktorów, po prostu ci wartościowi pokazują się w takich, niezbyt kasowych, filmach.