Obiektywnie? +1 za kostiumy +1 za "naciąganą" resztę. Nic więcej... Kontra: "BO NIE CZYTAŁEŚ KSIĄŻKI" - tak wiem o tym, bo oglądałem i tu... nie uwierzycie - FILM. Forum FILMWEBU, a nie kąciku literackich "achów i ochów". FILM JEST DNEM ARCYNUDY, BO JUŻ NIE MYŚLAŁEM, ŻE DIUNY NIE MOŻNA PRZEBIĆ.
Streszczenie: - Na początku się coś dzieje, później BEZPŁCIOWOWI AKTOROWI który maszeruje przez LAS od czasu się coś przydarza (i w ogóle nie kumasz tego) w ponad 2 godzinnej nudzie. Jeżeli w międzyczasie zrobisz sobie herbatę, kawę, czy cokolwiek innego - uwierz, że nie stracisz wątku.
- - - -
Totalna nuda, jeżeli kogokolwiek takie "efekty" specjalne w roku pańskim +2020 łapią za serce to nie wiem co powiedzieć...
JESTEM WIDZEM "SPOD ŻABKI" LICZĘ NA TO, ŻEBY MNIE FILM POCHŁONĄ I ZACIEKAWIŁ. Czy muszę przeczytać książkę by się zaciekawić? Czy muszę SIEDZIEĆ W KRYMINALE by zrozumieć więzienne standardy itd. itd.
- - - -
*Właśnie jestem po seansie "Czarnobylu" który wciągnąłem JEDNYM DNIEM. Czy przed seansem cokolwiek mnie ta katastrofa obchodziła? - NIE, coś tam kojarzę, zarys jako taki mam, ale nic więcej. Czy ten plankton średniowieczny mnie wcześniej obchodził? - NIE i nadal mnie nie będzie długo obchodził...