Każdy kto czytał "Midnight Sun" wie, że zdarzenia "Zmierzchu" oczami Edwarda są fascynujące. Który punkt widzenia wolicie?
Belli;)) Edzio jest cudowny, ale ja jednak wolę jako narratora Bels;)) "Midnight Sun" jest fajne to, że można bliżej poznać myśli Cullenów;) i stosunek Edzia do reszty rodziny;)
A wiesz, mi się podoba bardziej jednak punkt widzenia Eddiego. Te tłumione uczucia :)))Hehe. Fajne jest to, że opisywane są te same sytuacje, tylko, że z różnych punktów widzenia. I rozdziały maja te same tytuły.
czy ja mogłabym tez prosić ebook'a
"Midnight sun" na payxpa@autograf.pl
Z góry dziękuję:))
ja absolutnie jestem za Edem. Jest ciekawiej, bo wampiry SĄ pokazane w lepszym świetle xD
zgadzam się...punkt widzenia Edwarda jest ciekawy, ale czasami denerwujące są jego przemyślenia no i mało dialogów....jednak czasami fajne są jego rozmowy z Emmettem :)...
Właśnie jego przemyślenia są fajne. Te jego wizje jak rzuca Mike'em o ścianę :)))
Też mi bardziej podoba się oczami Edwarda ;) Wszystko widziane jego okiem jest ciekawsze ^^
Najfajniejsze jest to, że on cały czas ją obserwuje, nawet w scenach, w których niby nie jest obecny w pierwszej wersji :)))
nie wiem, gdyż nie miałam okazji przeczytać Zmierzchu oczami Edzia :<<<<<
czy to w końcu wyjdzie po polsku?
po polsku jest, koleżanko :) wygoogluj sobie midnight sun pl, to powinnaś znaleźć
naprawde ? to świetnie!
to postaram sie poszukać
dzięki za informacje : )
a może masz link do tego albo coś?
http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=joannaaa&sid=52
masz tu. ale musisz się zalogować :)
moja droga, le po tym jak te 12 rozdziałów wyciekłó, Steph powiedziała, że rzuca pisanie MS i nie wiadomo czy dokończy.
Petycja W KOŃCU wysłana:D
http://www.thepetitionsite.com/1/Please-Finish-Midnight-Sun%22
ale na jej oficjalnej stronie jest, że to jej następny projekt. zobacz sobie. ma się tym zająć.
hehe słynna petycja
w końcu "głos ludu" musi podziałać ;)
Zmierzch i reszta zapewne będą lepsze z punktu widzenia Edwarda:)
więcej Edzia więcej Cullenów!
link do MS
http://odsiebie.com/pokaz/1193881---5dd0.html
jeśli tak to świetnie !
ja jestem jakaś mało kumata, no bo ja weszłam na tą strone ale tam te rozdziały są nie wszystkie! przepraszam że robie problem, XD
a ja powiem tak: z perspektywy Edwarda jest zdecydowanie bardziej fascynujaco i mozna dowiedziec sie wielu nowych rzeczy. Jest tez wiecej humoru, a to za sprawa wampirzej rodzinki i faktu, ze Edward slyszy mysli innych... :D Ale lubie obie wersje- Bellowa tez.
tak, jest po polsku :))) Enjoy :) hehe <za krótki><za krótki><za krótki><za krótki>
Wersja Belli ma ten ogromny plus, że Edward jest nam przedstawiony w całej swojej okazałości. Bo gdybyż Meyer od razu wydała "Midnight Sun", a "Zmierzch" zostawiła sobie na deser, to czy Edward byłby dla nas tak fascynujący, jak teraz? W sensie - niewiele byśmy o nim wiedziały, a jako że E. sam siebie opisuje jako "potwora" itp. itd., więc cóż... Dzięki Belli miałyśmy pełny wgląd w fizyczność i pośrednio w psychikę E. (tylko pośrednio, bo wiadomo - w "MS" mamy myśli Edwarda niczym podane na tacy). Jednak jeśli chodzi o styl i interesująca narrację - to byłabym za "Midnight Sun". Z racji swojej sytuacji E. ma o wiele ciekawsze przemyślenia, niż B. ;)
Całkowicie się z tobą zgadzam. Saga spodobała mnie się dopiero po przeczytaniu Midnight Sun. To zakochanie się w Belli z perspektywy Edwarda było fascynujące. Zmierzch nie zrobił na mnie takiego wrażenia. Najpierw zobaczyłam film i to on skłonił mnie ku książkom. Zdecydowanie jednak wolę film niż książkę. Mam nadzieję że Księżyc w nowiu głębiej pokaże relacje głównych bohaterów.
Przepraszam ze zmieniam na chwile temat tego wątku ale niestety przy moim łączu internetowym nie moge pobrać pilku, więc chciałam zapytać czy moge prosić o przesłanie na maila MS jeśli ktoś ma
tusia1985-20@o2.pl
Z góry dziękuje:))
Shit, słuchajcie chciałam ściągnąc z tego chomika MS próbowałam kilka razy, ale nie idzie...:/ cały czas jakiś śmiszny błąd wyskakuje!! Podeślijcie to na pocztę, z góry dzia..:) bo mnie tą wizją Edwarda żeście zachęcili..:)
Sigride_Colette@wp.pl
ja blagam o te 12 rozdziałów po polsku, nie wiem dlaczego, ale jak ściągam pliki pdf to mój word nie umie tego przemienić na polski, mam za to w chińskim tradycyjnym;/
paige17@onet.eu
u mnie bylo tak samo : najpierw film, a potem poczytalam troche forum i kupilam ksiazke... i oszalalam, bo film nigdy nie odda tego, co mozna tak bogato opisac :)
a jesli chodzi o kolejne czesci filmu, to bym wolala od razu 3 albo 4, bo jesli przez pol 2 czesci ma nie byc rodziny Cullenow... to sama nie wiem :P
eh, przepraszam, ale umiesz czytać ze zrozumieniem po angielsku?
nie wie, czy dokończy.
Czy wiadomo kiedy będą dostępne kolejne rozdziały zmierzchy by Edward ??? jestem świerzo po przeczytaniu tych 12 co wyszukałam w necie ale czuję niedosyt :) ewentualnie przeżyje wersję ang !!!! ????????????
Ja dla mnie Midnight sun i zmierzch stanowia całość. Jak juz ktos wczesniej napisal, gdyby nie zmierzch, nie wiedzialybysmy wielu rzeczy o edwardzie, (wyglad itd)a z drugiej strony po Midnight sun znamy jego mysli i uczucia. Wedlug mnie po prostu najlepiej przeczytac zmierzch i dopelnic calosc Midnight sun, wtedy bedzie idealnie :D
zaczelam od zmierzchu a teraz chcialabym dopelnic to Midnight sun tylko nie moge znalezc pelnej wersji czy jest ktos kto mogłby mi ja ptrzesalc ?
po polsku? wiesz gdzie moge angielskie znalezc?
slij, co masz - vermilliah@wp.pl ;)
Jestem po 4 częściach sagi o wampirach, mam niedosyty po zakończeniu ostatniej części "Świt". Proszę o przesłanie 12 rozdziałów MS na adres: kam100ila@wp.pl Oczywiści mogę przesłać 4 powyższe książki mam w wersji elektronicznej.
z góry gorąco dziękuję
http://chomikuj.pl/anan/Dokumenty/Midnight+Sun+-+Zmierzch+oczami+Edwarda tutaj sobie mozesz sciagnac
prześlij mi MS kinga7150@wp.pl plis domsko jak najszybciej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!