PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462441}

Zmierzch

Twilight
2008
5,6 338 tys. ocen
5,6 10 1 337656
3,5 54 krytyków
Zmierzch
powrót do forum filmu Zmierzch

Każdy kto czytał "Midnight Sun" wie, że zdarzenia "Zmierzchu" oczami Edwarda są fascynujące. Który punkt widzenia wolicie?

ocenił(a) film na 5

Jak na razie do internetu wyciekło tylko 12 rozdziałów, ponieważ Meyer nie napisała jeszcze więcej

ocenił(a) film na 7

Ej możesz mi przesłać? Prooooszę :) agunia437@02.pl

ocenił(a) film na 6

U siebie na chomiku mam 14 i 15 - ale nie wiem czy to Mayer. http://chomikuj.pl/magda2507 - szukaj w dokumenty -> książki -> M

ocenił(a) film na 10
Ksiezniczka_Marta

czy mogłby mi ktoś te 12 rozdziałów "Midnight Sun" wysłac na email iza_s72@vp.pl
Z góry bardzo dziękuję:)

Ksiezniczka_Marta

witam serdecznie
mam ogromną prośbę szukam już od jakiegoś czasu zmierzch oczami edwarda, niestety znalazłam tylko 1 rozdział lub 12 rozdziałó po portugalsku w związku z tym mam prośbę czy możesz przesłać mi na maila ania_1718@op.pl 12 rozdziałów które powstało
sedrdecznie dziękuję

użytkownik usunięty
annakozicka

Wg. mnie to chyba wolę oczami Edwarda, bo są tam takie fajne teksty itd. chociaż jest z deka za duzo opisów i w tej kwestii wygrywa Belli. Edzia jest interesujące, Belli wkurzające momentami. No, ale jednak Edzio.

ocenił(a) film na 10

Ja wolę zdecydowanie oczami Belli.
Jakiś bardziej wyrazisty. Nie wiem jak to inaczej nazwać :)

annakozicka

po portuglasku ? hehe po polsku też są... wystarczy poszukać. wejdzcie "na" chomika i wpiszcie midnight sun. ad i z punktu widzenia belli, i edwarda było ok, chociaż nie- odrobine lepiej belli, bo ona jeszcze wszystkiego nie wiedziała ;pp

ocenił(a) film na 10
Ksiezniczka_Marta

hym ;) to zalezy. bardzo mi sie podobało mindnight sun ;d narracja Edwarda, i tez strasznie narracja belli ;) ale gdyby Autorka napisała wszytskie 4 ksiazki z punktu widzenia Edwarda, to pewnie bym wolała midnight sun :)

m_k86

Mam prośbę prześlijcie mi Zmierzch oczami Edwarda na maila ania_1718@op.pl
Będę bardzo wdzięczna

ocenił(a) film na 7
annakozicka

hey wszystkim :)
czy możecie mi także przesłać Zmierzch oczami Edwarda?
z góry bardzo dziękuje...
e-mail:
aniujka@o2.pl

aniujka

witam:)
również mam ogromną prośbę:P
a mianowicie gdyby ktoś mógł wysłać mi midnight sun na ula192@wp.pl
z góry dziękuję:)
;*

ocenił(a) film na 8
m_k86

Ja zdecydowanie cała sage wole z punktu widzenia Belli ale uwielbiam też kiedy w czwartej czesci poznajemy głebokie przemyslenia Jacoba :)

Ksiezniczka_Marta

Jako dziewczyna, wolę punkt widzenia Belli. Ale strona widzenia opisywana przez Edwarda jest niesamowita! Strasznie podobają mi się te rozmowy toczone z Emmetem. xD
Myślę, że ciekawą mieszankę stanowiłoby czytanie rozdziału raz z jednej książki, a raz z drugiej, choć mogłoby nieco namieszać. :P
ehh, mam nadzieję, że jednak Stephenie Meyer napisze dalszą część książki i da nam do przeczytania !?

Probably

hej wszystkim :)
ja też bardzo poproszę midnihth sun
z góry bardzo bardzo dziękuje:)
jgocha007@o2.pl

Probably

Jak opowiadała Bella to bylo to pewnego rodzaju zaskoczenie, a przy narratorze Edwardzie wiadomo, co bedzie dalej. Mimo to powiesc oczami Edwarda milo mnie zaskoczyla, można bylo dowiedziec sie o co mu dokladnie chodzilo w niektorych kwiestiach (np jak powiedzial, ze nie ma chodzic do lasu sama bo on nie jest jedynym niebezpiecznym stworzeniem... byli wowczas w odwiedzinach przyjaciele Jaspera). No i fajnie wiedziec, co on czul;p

ocenił(a) film na 10
Probably

Wysłałby mi ktoś to na maila?
Tyle o tym słyszałem, że chciałbym przeczytać.
Z góry dziękuje:)

adrian33d@op.pl

Ksiezniczka_Marta

Ja takze prosilabym o przeslanie mi na maila MS:) alicja152@interia.pl Z góry dziękuję

ocenił(a) film na 1
Ksiezniczka_Marta

z punktu widzenia Edwarda:)

ocenił(a) film na 10
Ksiezniczka_Marta

Wydaje mi się że Ediego :) ale tylko dlatego że przez 4 ksiażki nie wiemy co myśli.. A jak wiemy jest świetnym kłamca i nawet Bella nie jest pewna co jego mimika ciała mówi. A dzięki MS wiemy jakie miał myśli, i co inni myśleli co też wnosi dużo noych wrażeń :):)

Ksiezniczka_Marta

Mógłby i mi ktoś przesłać te 12 rozdziałów po polsku? iivveell@wp.pl
prosze!! z góry dzieki ;)

ocenił(a) film na 10
Ksiezniczka_Marta

ja też bym poprosiła i zgóry dziękuje olgkar@wp.pl

olgkar

poza tymi 12-oma rozdziałami są jeszcze dwa przetłumaczone na chomiku giraffe13.

ocenił(a) film na 6
aweno_b

Trzeba dodać że napisane przez fankę a nie Stephenie Meyer.

Ksiezniczka_Marta

Jestem po 4 częściach sagi o wampirach, mam niedosyty po zakończeniu ostatniej części "Świt". Proszę o przesłanie 12 rozdziałów MS na adres: kam100ila@wp.pl Oczywiści mogę przesłać 4 powyższe książki mam w wersji elektronicznej.
z góry gorąco dziękuję

ocenił(a) film na 5
Ksiezniczka_Marta

Ja jestem oczywiście za Edwardem tylko może ktoś wie kiedy Stephenie Meyer zacznie znowu pisać, czy może juz zaczęła?

ocenił(a) film na 10
Ksiezniczka_Marta

Ja tam wole bardziej "Zmierzch". Ale z perspektywy Edzia też jest bardzo interesujący:)

LadyAdusia

ogólnie lepiej najpierw przeczytać "Zmierzch",a później "Midnight Sun". W końcu Bella opisuj Eda jako super przystojniaka, a Edward sam siebie jako potwora..... wiec wiadomo... Ale i tak wole "Zmierzch" oczami Edwarda jest lepszy ot co ;33333333

ocenił(a) film na 4
ZooeyD

Po 1: wszystkim tym od "i mi też wyślij": TO NIE BIBLIOTEKA. CYA WAM.
Do tematu: Midnight Sun gdyby wyszedł byłby "zajebisty". Dużo więcej szczegółów podaje i to nie takich jak Zmierzch, gdzie Bella np. mówi: "i znowu spojrzał na mnie tymi oczami w których płonęła złość" tylko teksty "o nie, tylko spokojnie, nie rzucisz się na nią!" xD
MS lepszy ale to Zmierzch utrzymuje sage w całości.
Pozdrawiam!

xtomixx

Po 1 nie rozumiem po co te złośliwości :" TO NIE BIBLIOTEKA. CYA WAM." gdyby książka była ogólnie dostępna to z pewnością 50% użytkowników poszłaby zakupić ją lub wypożyczyć i uwagi typu prześlij mi mogły by nas irytować...
Po 2 przeczytałam jak na razie 2 pierwsze rozdziały i uważam, że z punktu widzenia Edzia ksiązka jest ciekawa ale ja na razie nie na tyle aby była ekscytująca ponieważ wiemy co może się za chwilę wydarzyć. Oczywiście czytam dalej z zaciekawieniem bo jako kobieta jestem ciekawa co się dzieje w męskiej głowie - zwłaszcza takiej głowie ;-)) Żałuje tylko tego, że nie przeczytałam tego zaraz po przeczytaniu pierwszej części…

ocenił(a) film na 5
kam100ila

rozdziały SĄ ogólnodostępne
wpisujesz w google "Midnight Sun" (czy jakikolwiek tytuł, który akurat chcesz ściągnąć) i wyskakuje mnóstwo stron, z których można to ściągnąć
więc nie pisz, że to taka ciężka sprawa poszukać

oczywiście, najłatwiej napisać "prześlij mi to, to i to. thx. booziolqi :**********"

ehhh ;/

Ksiezniczka_Marta

Mi sie tam podobaly oby dwa
Z punktu widzenia Belli fajne bylo opisywanie Edwarda jak sie zastanawiala o co mu chodzi ..
Z punktu widzenia Edwarda fajne bylo to ze byly mysli innych.

ocenił(a) film na 10
Ksiezniczka_Marta

Mnie sie bardziej podoba oczami Edzia;]
Moze dla tego, że Bells czasami mnie dobija, jest troche zamulona, ale naszczeście poźniej w Breaking Dawn to się zmienia;]
I ogólnie Edward ma fajny chrakter i bardzo mi się podoba te jego czytanie w myslach i jak gada o tym co inni teraz myślą. I to jak on odczuwa miłosć...

Ksiezniczka_Marta

Ja wolę punkt widzenia Edwarda.Zdecydowanie...

Ksiezniczka_Marta

Mam prośbę oglądałam tylko film a chciałabym przeczytać książkę wie ktos moze czy jest w internecie? Znalazłam ten zmierzch oczami Edwarda ale jak włączam to mam po jakimś innym języku..prosze o popmoc....
jakby ktos mogł to prosze o wysyłanie po polsku wszystkiego co macie na moj mail: karolaxd@amorki.pl

Ksiezniczka_Marta

Ja wolę ten z punktu widzenia Belli, bo jest opisane jak on wygląda i w ogóle, ale jeżeli Midnight Sun doczeka się ekranizacji to fajnie, bo Edward przez cały film...

ocenił(a) film na 5
wiolusqa

??????????
jak niby mieliby zrobić ekranizację Midnight Sun, skoro to jest ta sama historia, co w Twilight?

ocenił(a) film na 10
Ksiezniczka_Marta

Osobiście uważam, że obydwie wersje są tak samo interesujące;) Jedna jest dopełnieniem drugiej. Możemy poznać odczucia zarówno Belli jak i Edwarda;) Ponieważ MS jest nowsze, większość uważa, że jest lepsze;)

Ksiezniczka_Marta

Mógłby mi ktoś przesłac Midnight Sun na mejla? Bardzo mi zależy, a mój kochany internet nie ma ochoty tego ściągnąc (a nie raz próbowałam).
Mój adres: oolluusskkaa@buziaczek.pl
Z góry dziękuję. ;*

ocenił(a) film na 10
Ksiezniczka_Marta

witam :) a ja znalazłam jeszcze 3 rozdziały MS: 13, 14, 15 :)na www.chomikuj.pl

kiaaa

Witam wszystkich;) Ja mam ogromną prośbę wyślijcie mi te 12 rozdziałów na mojego maila iloneczkaa_92@tlen.pl
Bradzo proszę,pozdrawiam

Isiaczek

Jak opowiadała Bella to bylo to pewnego rodzaju zaskoczenie, a przy narratorze Edwardzie wiadomo, co bedzie dalej. Mimo to powiesc oczami Edwarda milo mnie zaskoczyla, można bylo dowiedziec sie o co mu dokladnie chodzilo w niektorych kwiestiach (np jak powiedzial, ze nie ma chodzic do lasu sama bo on nie jest jedynym niebezpiecznym stworzeniem... byli wowczas w odwiedzinach przyjaciele Jaspera). No i fajnie wiedziec, co on czul;p

angieNG

http://www.scribd.com/doc/11504781/Stephenie-Meyer-Midnight-Sun-PL-tumaczenie

ocenił(a) film na 6
kiaaa

witam :) a ja znalazłam jeszcze 3 rozdziały MS: 13, 14, 15 :)na www.chomikuj.pl

a podrzucisz link albo na @ ? :D iga58s@o2.pl

ocenił(a) film na 6
iga58

wejdzcie sobie na wikipedie na Stephenie Meyer i przeczytajcie o tej książce oczami Edwarda...aż mi się łezka kręci w oczku :(

iga58

Mam dla was 3 czesci ksiązki;)
http://www.scribd.com/doc/9733646/Meyer-Stephenie-Bella-Swan-01-Zmierzch
http://www.scribd.com/doc/9733722/Meyer-Stephenie-Bella-Swan-02-Ksiyc-w-Nowiu
http://www.scribd.com/doc/11504644/Stephenie-Meyer-Zamienie

ocenił(a) film na 10
Ksiezniczka_Marta

Ja wolę oczami Belli. Chyba z przyzwyczajenia że to ona opowiada o wszystkim. Edward jest super, ale jakoś opowiadanie od jego strony nie przypadło mi do gustu ;)

Cam4

Ja wole oczami Edwarda!!! ^^ Dowiadujemy się wielu eczy, już na samym początku. Edward wiedział, że będzie kochał belle dzięki wizji allice. A Allice już od początku wiedziała ,że będzie się przyjaźnić z Bellą. To tłumaczy jej zachowanie w stosunku do dziewczyny. Po przeczytaniu zmierzchu ( bez midnight Sun) nie wiedziałam tez w jakim stopniu Edward pragnął krwi Belli i co planował podczas pierwszej lekcji biologii ( za która część klasy najpierw się zabrać żeby krew belli nie wystygła czy cos w tyym stylu i żeby nikt nie uciekł i aby nie było krzyku)
Rozbawiło mnie to co powiedział Emmet do Edwarda podczas polowania „Czy Ty jej możesz chociaż dotknąć? Mam na myśli, jeśli ją kochasz… nie chciał byś jej, no cóż, dotknąć…? Emmett i Rosalie dzielili się intensywną miłością fizyczną. To było dla niego trudne, wyobrazić sobie jak ktoś mógł kochać bez tego aspektu.”

ocenił(a) film na 8
Ksiezniczka_Marta

Prosiłabym ślicznie o ebook'a "midnight sun". Mój e-mail: paulinaolakorkus@vp.pl ;) dzięki z góry

Belled

tak na prawde nie można powiedzieć, że woli sie tą historię z punktu Edwarda, bo ta książka nie jest skończona i nie wiadomo jak to będzie później.. jak narazie zostaję przy Belli, choć wiemy już, że czeka nas sporo niespodzianek z jego perspektywy jak np. taka, że załatwił tego oprycha co ją napadł ;)