PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=627}

Zostawić Las Vegas

Leaving Las Vegas
1995
7,6 45 tys. ocen
7,6 10 1 45358
7,2 32 krytyków
Zostawić Las Vegas
powrót do forum filmu Zostawić Las Vegas

9/10

ocenił(a) film na 9

wprawdzie spodziewałem się czegoś innego, ale film jest rewelacyjny; szczególnie niesamowite wrażenie wywarła na mnie gra aktorska Cage'a (zasłużony Oscar, mimo iż nie raz mnie zaskoczył, nie spodziewałem się po nim tak dobrej roli); poza tym świetny scenariusz, podjęto trudną tematykę i dobrze sobie z nią Figgis poradził; film jest mocny i niełatwy w odbiorze
Moja ocena: 9/10

ocenił(a) film na 9
Pauleta

Uważałem Cage'a za dość "drewnianego" aktora dopóki nie obejrzałem "Leaving Las Vegas", "Wild at heart" oraz "The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans". Od tamtej pory zmieniłem o nim zdanie całkowicie, jest aktorem o niesamowitym potencjale.

ocenił(a) film na 7
Pauleta

Jak po mistrzowsku zagrać alkoholika pokazuje Janusz Gajos w filmie "Żółty Szalik". Ale może alkoholizm amerykański różni się od polskiego...

johnleon

Zgadzam się Janusz Gajos jest w tym filmie genialny 11/10.
Natomiast po obejrzeniu filmu Zostawić Las Vegas jestem zniesmaczona 5/10.

ocenił(a) film na 9
johnleon

Gajos w "Żółtym Szaliku" świetny jak zawsze, ale Cage'owi niczego nie można odmówić w tej roli. Alkoholizm w obu filmach tez sie aż tak bardzo nie różni- główny bohater świadomie zabija się alkoholem bo jest niezdolny do walki, wyjścia z nałogu. Mimo obecności kobiecych "aniołów" jest to samotna jazda w dół.