Zostawić Las Vegas

Leaving Las Vegas
1995
7,6 45 tys. ocen
7,6 10 1 45442
7,2 26 krytyków
Zostawić Las Vegas
powrót do forum filmu Zostawić Las Vegas

Ciekawostki

ocenił(a) film na 10

Gdy Ben zatrzymuje się na stacji benzynowej jadąc do Las Vegas, można usłyszeć człowiek który rozmawia przez telefon po polsku.( rozmawia o alfonsie Sary)
Gdy Ben wyprowadza się z motelu, nalewa szklankę do 1/3, w następnym ujęciu jest zapełniona do połowy. A gdy z niej pije jest już pełna (ach ta magia kina). Film oczywiście bardzo mi się podobał oglądałem 2 razy. Oskar dla Nicolas Cage w pełni zasłużony.

grzeszmar

Koles który gada po polsku na stacji benzynowej to prawdopodobnie jeden z producentów filmu...jego nazwisko pojawia się w napisach :)

encs

Twarz tego faceta (już nie pamiętam, która dokładnie to scena) pojawia się jeszcze raz później na reklamie umieszczonej na dachu taksówki, z której skorzystał Ben. Ot taka ciekawostka :-)

LesterBowie

PS: Chodzi mi oczywiście o tego kolesia ze stacji benzynowej, który gada po polsku. I też myślę, że jest on producentem "Zostawić Las Vegas".

ocenił(a) film na 8
LesterBowie

Gość, którego facjata pojawia się kilkakrotnie na reklamie z taksówki to Mike Figgis, reżyser.

arrival

A, faktycznie, to Mike Figgis. Dzięki za wyprowadzenie z błędu.

grzeszmar

Cage,to ma jakieś motywy z tym polskim. W Mieście Aniołów też skacze z bloku,a w tle słychać polską modlitwę.

grzeszmar

Moze to przypadkowe powiazania, ale z powodow nikomu nieznaych (sam Cage przeciez niecchial ich zdradzic) Nicholas odwiedza Polske co jakis czas... A o tym sie nie mowi.

ocenił(a) film na 10
rose_8

hmm... a co to ma do filmu? Co "jaki" czas?